U dětského dopravního hřiště v Lužánkách přibude nové osvětlení

Brno, 20. října 2019 – V lužáneckém parku přibude nové osvětlení, a to u dětského dopravního hřiště při ulici Pionýrská. V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele. „Jakmile vybereme zhotovitele, může stavba začít, nejlépe ještě nyní v říjnu. Celkem se v úseku od křižovatky Drobného–Pionýrská, po obvodu dětského hřiště po veřejný gril, rozmístí 14 sloupů veřejného osvětlení s LED žárovkami. V rozpočtu na to máme vyhrazený 1 milion korun, přesnou částku však budeme znát po ukončení výběrového řízení,“ popsal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

znacka chodec hriste

Stavbaři položí nových 455 m rozvodů a 65 m přeložky. Sloupy budou ocelové, oboustranně zinkované a jejich barevný odstín bude konzultován s pracovníky Národního památkového ústavu. Park je totiž prohlášen za národní kulturní památku. Stavbou nebudou nijak ovlivněny okolní stavby a nevyžaduje žádné související investice.


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...