Na Cejlu vznikne bytový dům pro seniory za 90 milionů

Brno, 20. ledna 2019 – Celková rekonstrukce dvou bytových domů na Cejlu dá vzniknout novému domovu pro seniory. Brněnští radní na stavbu za zhruba 90 milionů korun schválili zadání výběrového řízení. Pokud vše půjde podle plánu, první obyvatelé začnou dům užívat v roce 2021.

dum pro seniory cejl vizualizace

„Nyní se jedná o dva řadové pavlačové domy, které jsou spojeny společným dvorem. Proto se k jejich rekonstrukci přistupuje současně a po rekonstrukci budou tvořit jeden celek,“ uvedl náměstek pro bytovou oblast Oliver Pospíšil.

Oba objekty mají tvar písmene L, kratší část je orientovaná do ulice, delší tvoří pavlačové křídlo. Aktuálně jsou domy čtyřpodlažní, při rekonstrukci se počítá s nastavením uličních budov o jedno patro. „Výsledkem rekonstrukce bude 36 bytových jednotek o velikosti 1+kk a 2+kk, z toho bude 6 bytů bezbariérových a další 3 vybaveny bezbariérovou koupelnou. Ze strany dvora se přistaví výtahová šachta a schodiště, vnitroblok bude sloužit jako oddechová zóna,“ popsal Pospíšil.

Stavba by mohla začít ještě v první polovině letošního roku a už v roce 2021 by se pak mohli nastěhovat první nájemníci.

Vizualizace: A77 Architekti


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...