Dalším 12 ohroženým dětem pomůže Ratolest Brno

Brno, 9. srpna 2018 - Ratolest Brno spustila začátkem srpna veřejnou sbírku s názvem Bezpečná rodina - šance pro budoucnost. Výtěžek z veřejné sbírky má pomoci dalším zhruba 12 ohroženým dětem a jejich rodinám, a to skrze práci sociálních pracovníků. Veřejnost může přispět několika formami, např. pomocí dárcovské SMS, přispěním do volně stojících kasiček, nebo formou on-line platby.

ratolest sbirka 1932

Na Centrum pro ohroženou rodinu (dále COR) Ratolesti Brno se stále častěji obracejí rodiny nebo Oddělení sociálně právní ochrany dítěte, kteří hledají volné kapacity na pomoc ohroženým dětem a jejich rodinám z Brna a blízkého okolí.

“Dlouhodobě evidujeme rodiny, které na pomoc od nás teprve čekají. Každá sociální pracovnice má svou kapacitu rodin, kterým může v rámci dlouhodobé práce pomáhat, ale zároveň máme také seznam čekajících rodin. Ty se dostanou na řadu, až když je situace v jiné rodině stabilizovaná tak, že může náš program opustit.” říká Zuzana Gheza, vedoucí COR.

Práce sociálních pracovnic COR směřuje k pomoci ohroženým dětem a jejich rodinám, které se ocitají v obtížné životní situaci, ve které si sami neumí poradit. Mnohdy se jedná o problémy se zabezpečením základních životních potřeb (bydlení, péče o zdraví, strava, základní materiální věci, ..) a to vlivem např. výpadku příjmu, ztráty člena rodiny, dlouhodobé nemoci aj. Bez pomoci svého nejbližšího okolí se rodina často dostává velmi rychle do potíží, které mohou hrozit až odebráním dítěte z rodiny.

Kvůli nedostatečným kapacitám se rozhodla Ratolest Brno spustit veřejnou sbírku s názvem Bezpečná rodina - šance pro budoucnost. Finanční prostředky vybrané v rámci této veřejné sbírky pomohou dalším rodinám, které na svou pomoc čekají, a to skrze práci sociálního pracovníka. Na webu www.bezpecnarodina.cz najdete všechny způsoby pomoci, příběhy dětí i více informací o celé veřejné sbírce.

Formy pomoci:
1) Zaslání dárcovské SMS ve tvaru DMS RATOLEST 30, 60 nebo 90 na telefonní číslo 87 777.
2) Zaslání finančního příspěvku na sbírkový účet 240054247/2010.
3) Online platba pro projekt Bezpečná rodina: https://www.darujme.cz/projekt/1201081.
4) Vhození libovolného finančního obnosu do sbírkových kasiček v Brně (např. knihkupectví a galerie Světlo, ImpactHUB, knihkupectví Academia a další, které budou na webu www.bezpecnarodina.cz přibývat).


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...