V Brně přibude 120 inteligentních parkovacích automatů

Brno, 17. července 2018 – Brno získá 120 nových inteligentních parkovacích automatů. Jde o jednu z částí pětiletého projektu „Systém organizace a bezpečnosti dopravy města Brna“. Rozhodlo o tom výběrové řízení, ve kterém zvítězila ČD - Telematika.

parkovaci automat brno

„Brno je druhým největším městem České republiky, takže vysoutěžení této zakázky nás pochopitelně nesmírně těší,“ uvedl Bruno Wertlen, člen představenstva ČD - Telematiky. „Jednoznačně se potvrzuje, že otázky spojené s dopravou a parkováním jsou pro obce a města skutečně prioritami. Jsme přesvědčeni, že segment chytrých řešení pro parkování v obcích výrazně poroste, a věříme, že ani firmy se svými parkovišti nezůstanou dlouho pozadu,“ dodává Wertlen.

První fáze dodávek je rozdělená na dvě etapy. V rámci první z nich dodá ČD - Telematika v říjnu letošního roku 58 automatů a druhá etapa proběhne v příštím roce, kdy bude dodáno zbylých 62 automatů z první fáze projektu. Celý projekt je plánován na 5 let a počítá s možností osazení až 600 kusů těchto inteligentních parkovacích automatů.

Nové parkovací automaty typu TicketLine7 umožňují všechny druhy hotovostních i bezhotovostních plateb, uživatelské rozhraní představuje TFT displej a na žádost zákazníka mohou být osazeny plně integrovaným solárním panelem. Samozřejmostí je i přístupnost ovládacích prvků pro tělesně handicapované spoluobčany.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...