Křenová už je průjezdná, dělníci se vrátí na Koliště

Brno, 16. listopadu 2017 - Dřívější ukončení rekonstrukce na Křenové umožní opětovné zahájení prací na Kolišti. Na výměnu parovodů za horkovody zde naváže rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Pracovat se od 20. listopadu začne mezi ulicemi Milady Horákové a Lidická, později se práce dotknou také přilehlé tramvajové zastávky u výjezdu z podzemních garáží. Finální dokončení prací v celé této oblasti je plánováno na podzim příštího roku.

asfalt rekonstrukce koliste

„Práce na kanalizaci budou probíhat pod zemí a na povrchu kromě startovacích jam nebude nic vidět. Z hlediska bezpečnosti práce ale není možné nad hlavy pracujících dělníků pustit dopravu, protože by hrozil zával,“ vysvětlil náměstek primátora Richard Mrázek.

První etapa prací bude zahájena 20. listopadu a potrvá týden. Dopravní omezení se dotknou křižovatky ulic Milady Horákové a Koliště a ulic Koliště a Lidické. Práce omezí provoz v pravém jízdním pruhu, nebude možné odbočit z Koliště doprava na Lidickou a také bude uzavřen průjezd z Moravského náměstí od Janáčkova divadla a z Koliště vlevo na ulici Milady Horákové. Popis omezení a objízdných tras bude zveřejněn v dalších dnech a také značen v provozu.

V další etapě od 28. listopadu naváže uzavírka prostředních pruhů ulice Koliště, průjezd pro automobilovou dopravu bude zachován vždy v jednom pruhu v každém směru po krajích ulice.

„V souvislosti s Kolištěm dostáváme opakovaně dva dotazy: proč se horkovody, kanalizace i plyn nemohly udělat najednou a proč je zde nyní provizorní povrch. Odpověď je jednoduchá. Pokud bychom chtěli všechny sítě měnit najednou, musíme Koliště zcela uzavřít, což by z dopravního hlediska nebylo únosné. A provizorní povrch silnice je zde právě proto, že práce nekončí a bude se zde stále pracovat. Pokládat finální asfalt by proto bylo neefektivní a zbytečné,“ doplnil Mrázek.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...