MOTOSALON na brněnském výstavišti představí řadu novinek

Brno, 24. února 2016 - Největší středoevropský veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motosalon se bude od čtvrtka 3. do neděle 6. března konat na brněnském výstavišti. Na všechny návštěvníky bude čekat expozice světově známých značek, těšit se mohou také na představení několika desítek zcela nových strojů a vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku.

Motosalon Bvv 2016

Tradiční zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek v 13:00 v hale P za přítomnosti primátora města Brna Petra Vokřála, jezdce Karla Abrahama, testovacího jezdce Pepy Sršně a známých tváří, které jezdí na motorkách – Honzy Révaie, Dalibora Gondíka a nově se na výstavě objeví i legenda českého rocku Pepa Vojtek z Kabátů. Krásné ženy bude zastupovat cvičitelka a skútrařka Hanka Kynychová a sexy moderátorky Eva Decastelo a Štěpánka Decastelo.

Svou účast na veletrhu potvrdily všechny velké značky působící na českém trhu. Nebudou tedy chybět expozice importérů jako Honda, Yamaha, BMW, Harley-Davidson, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Triumph, KTM, Husqvarna, Kawasaki, dále SUZUKI, Ducati, TM, Benelli, Peugeot, Vespa, Adiva, Keeway, Kentoya, SYM, YUKI.

„Chybět nebude ani přehlídka čtyřkolek BRP a Can-Am a třeba i elektroskútr Čezeta či elektrokola KUBERG. Návštěvníci se již tradičně mohou těšit na novinky pro rok 2016, včetně několika národních premiér,“ uvedla PR manažerka veletrhu Motosalon Dita Brančíková s tím, že motorkáři jistě před sezonou uvítají bohatou nabídku oblečení a příslušenství více než dvou stovek značek.

Velké množství novinek
Na stánku Hondy bude k vidění krom téměř padesátky nablýskaných motocyklů i 5 kusů legendárního modelu Honda CRF1000L Africa Twin. Představení tohoto modelu bude jednou z hlavních událostí letošní motorkářské sezóny a rozhodně bude patřit k hlavním tahákům jejich expozice.

„Klasika Triumph představí zcela novou řadu motocyklů Bonneville. Kromě této řady je letos připraven i nový Adventure Triumph Explorer 1200 v šesti variantách výbavy. A těšit se mohou i příznivci skútrů. Společnost A Spirit ukáže na svém stánku nové skútry Piaggio Liberty 125 ABS a Medley 125 ABS,“ vyjmenovala Brančíková.

S řadou novinek přijdou v Brně i další výrobci. Návštěvníci se mohou těšit například na model Yamaha MT-10, který bude dostupný od května 2016, nebo nové KTM 1290 SUPER DUKE GT, zcela nový 690 Duke a také 690 Duke R. Své novinky představí také třeba Husqvarna, Benelli, Ducati, Kawasaki či YUKI

„BMW v letošním roce vstupuje do segmentu maloobjemových motocyklů, a to s modelem G 310 R – jedná se o lehký roadster vhodný nejen do města, ale samozřejmě i pro začínající bikery. Tuzemská exkluzivní premiéra proběhne ve čtvrtek 3. 3. v pavilonu P v 13:30,“ pozvala na další premiéru PR manažerka Motosalonu.

Zážitek pro všechny bude jistě také premiéra elektroskútru Čezeta 506 s designem legendárního "prasete". Na stánku 20 českého výrobce bude k vidění několik exponátů Čezety, nejzajímavější je nicméně možnost vyzkoušet si elektrický skútr na vlastní kůži přímo na testovací ploše před veletržní halou. Jedinečná premiéra moderního elektroskútru proběhne v pavilonu P v 13:45.

Jubilejní 20. ročník ankety Motocykl roku s možností vyhrát motorku
V rámci Motosalonu se v sobotu na společenském večeru uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku 2016. Základní parametry soutěže zůstávají neměnné, to znamená, že i nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak veřejnost. Ta může hlasovat buď na internetových stránkách motocyklroku.cz anebo přímo na veletrhu Motosalon na expozici u pódia.

Kaskadéři z Crazy Day a motoškola s Mírou Lisým
Tradičně se návštěvníci mohou těšit na kaskadérskou skupinu Crazy Day se zbrusu novým programem, která nabídne ve venkovní Show Areně před pavilonem P a Z kaskadérskou show od synchronních jízd a Globusu smrti přes kaskadéry na kolech na speciálních rampách a trial až po parkouristy i flatland.

Část profesionálního doprovodného programu bude mít na starosti známý motocyklový jezdec a kaskadér Míra Lisý. Jedenáctinásobný mistr ČR a v pořadí třetí jezdec v Evropě v trialu bude připraven popřít fyzikální zákony a vytvořit jedinečnou atmosféru. Celá motoshow je moderována samotným jezdcem za pomoci bezdrátového mikrofonu. Diváci se mohou těšit na akrobatické vystoupení spojené s jízdou na zadním a předním kole, skoky na automobilu, nácviky bezpečné jízdy, správné brzdění a vyhýbací manévr.

Vstupenky na MotoGP? Levně jen do Motosalonu
Veletrh Motosalon bude pro všechny fanoušky poslední šancí, jak si koupit vstupenky na letošní závod Grand Prix České republiky za nejvýhodnější cenu. „Návštěvníci Motosalonu si budou moci vstupenky koupit na stánku Masarykova okruhu tak jako v předchozích letech,“ upřesnil marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Ceny vstupenek na největší motoristický svátek v České republice nyní začínají na 1190 korunách za vstupenku SILVER, oblíbenější GOLD pak stojí o čtyři sta korun víc. Se vstupenkou SILVER má návštěvník přístup na přírodní tribuny po vnější straně Masarykova okruhu. Se vstupenkou GOLD pak může i na nejoblíbenější tribuny C a F. Navíc bude moci volně procházet areálem.

Vstupné na Motosalon
Vstupné pro všechny je 200,- Kč, po registraci je možné získat zlevněný vstup za 160,- Kč a rodinné vstupné na neděli je 400,- Kč – týká se dvou dospělých a až 4 dětí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...