Otevřená zahrada získala ocenění v mezinárodní soutěži

Brno, 7. října 2015 – Otevřená zahrada Nadace Partnerství se umístila na 3. místě v sedmém ročníku mezinárodní soutěže E.ON Energy Globe Award ČR. Historicky první slavnostní vyhlášení proběhlo 1. října v Divadle Oskara Nedbala v Táboře.

otevrena zahrada oceneni

Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, známá mezi odbornou i laickou veřejností jako ekologický oskar, oceňuje projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Jedná se o mezinárodní soutěž, kterou v České republice již od roku 2008 pořádá energetická společnost E.ON.

„Věřím, že 3. místo v kategorii Mládež je jen začátek. Příští rok bychom rádi zabodovali i v jiné kategorii, např. Firma. V těchto dnech rozjíždíme unikátní monitorovací systém, který bude poskytovat online cenné informace o spotřebách pasivních budov Nadace Partnerství,“ uvedl Michal Veselý (viz přiložené foto), ředitel rozvoje z Nadace Partnerství, který „oskara“ pro Otevřenou zahradu přebíral.

Cílem soutěže je ocenit nápady, které pomáhají šetřit životní prostředí a energie. Soutěž je vyhlašována v pěti kategoriích – Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad. Otevřená zahrada získala sošku „ekologického oskara“ v kategorii Mládež. V ní soupeří projekty podporující ekologické myšlení mladých. „Brněnská Otevřená zahrada na dvanácti interaktivních stanovištích přibližuje fungování čtyř základních živlů – voda, země, vzduch a slunce, které u nás nahrazuje oheň,“ objasňuje Roman Truksa, koordinátor vzdělávacích aktivit v Otevřené zahradě.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...