Brňané mohou zvolit strom roku 2015

Brno, 27. srpna 2015 - Až do 30. září může veřejnost hlasovat v 15. ročníku ankety Brněnský strom roku. Mezi osm nominovaných stromů se letos dostali zástupci zeleně z centra Brna, Černých Polí, Žabovřesk, Komárova, Kohoutovic a Bystrce.

strom roku brna nadace veronica 2015

Cílem soutěže je podpora zájmu veřejnosti o městskou zeleň. Anketu Brněnský strom roku tradičně vyhlásil Ekologický institut Veronica.

Brňanky a Brňané mohli do ankety Brněnský strom roku navrhnout libovolný strom, který stojí za to ocenit. Z příspěvků poté porota složená z odborníků a dalších spolupracujících institucí vybrala osm finalistů. O konečném vítězi však rozhodne do 30. září veřejnost.

„Zeleně není ve městě nikdy dost. Třeba vletošním horkém létě jistě Brňané ocenili stín, který nám stromy poskytují. Přesto je řada stromů stále v ohrožení, které je způsobeno zřizováním nových parkovacích míst nebo výstavbou. Myslíme si, že takto můžeme poukázat nejen na význam vzrostlých stromů, ale také na důležitost odborné péče, kterou si tyto stromy zaslouží,“ uvedla koordinátorka ankety Markéta Honzová z Ekologického insitutu Veronica.

Hlasování probíhá online na webových stránkách veronica.cz, dále v Ekologické poradně Veronica (Panská 9), Nadačních obchodech Nadace Veronica (Palackého třída 25, Svážná 16, Pekařská 38), Moravské zemské knihovně, v knihovně Jiřího Mahena a v jejích vybraných pobočkách. Hlasování je slosovatelné o drobné ceny.

Vyhlášení vítězů ankety Brněnský strom roku i slosování anketních lístků proběhne pod vítězným stromem 15. října.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...