Hlídka na Špilberku bude sloužit školákům i maminkám s dětmi

Brno, 2. července 2015 - Ve středu 1. července zahájila činnost Středisko ekologické výchovy Hlídka, které pod hlavičkou brněnské zoologické zahrady nabídne maminkám s malými dětmi zázemí mateřského centra, výukové programy a příměstské tábory pro školáky.

hlidka zoo Brno

To vše v bezprostřední blízkosti centra Brna v nově zrekonstruované budově v parku pod hradem Špilberk.

O letních prázdninách bude od pondělí do pátku (10:00-18:00) v provozu mateřské a informační centrum pro rodiče s nejmenšími dětmi a děti mateřských škol. K dispozici bude herna vybavená zábavně výukovými prvky, vybavená kuchyňka a hygienické zázemí. Za využití služeb mateřského centra je stanovena cena 30 Kč na osobu, děti do jednoho roku věku mají vstup zdarma.

„Všechny aktivity Hlídky budou naplňovat cíle environmentálního vzdělávání s důrazem na praktické ukázky a interakci. Z konkrétních témat, kterým se budeme věnovat, to budou například alternativní zdroje energie nebo ekologické hospodaření. Chceme děti směřovat už od útlého věku k ekologickému myšlení a k pocitu spoluodpovědnosti za kvalitu životního prostředí,“ řekla Iva Trtíková, vedoucí SEV Hlídka spadající pod vzdělávací úsek Zoo Brno.

Od 20. července do 14. srpna jsou připraveny čtyři turnusy příměstských táborů. Vždy od pondělí do pátku v době od 8 do 17 hodin budou mít děti ve věku sedm až jedenáct let možnost prožít zábavně vzdělávací týden za cenu 1 500 korun. V červenci a v srpnu budou na Hlídce probíhat osvětové akce pro širokou veřejnost, které nebudou zpoplatněny. V neposlední řadě jsou od července v plánu ekologické schůzky, primárně zaměřené na žáky prvního stupně ZŠ, jejich rodiče a prarodiče za poplatek 30 Kč na osobu.

Od září 2015 budou novinkou v nabídce střediska výukové programy pro mateřské školy a první stupeň základních škol a také kroužky pro děti a rodiče s dětmi.  Od října 2015 zde budou pro zájemce z řad mateřských školek a prvního stupně základních škol pořádány jednodenní výukové programy.

Rekonstrukce historického objektu památkově chráněné, architektonicky cenné budovy bývalé prachárny hradu Špilberk započala na podzim roku 2012 a objekt byl zkolaudován začátkem roku 2015.

Zdroj: Zoo Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...