V Urban centru představí brněnská vědecko-výzkumná centra

Brno, 10. března 2014 - Na přelomu 18. a 19. století bylo Brno významným centrem strojírenského a textilního průmyslu. Dnes se město s vysokou koncentrací vysokých škol a univerzit profiluje především jako centrum vědy, výzkumu a inovací. Do špičkových vědeckých středisek se daří získávat ty nejlepší vědce a pracovníky z celého světa a jsou podporováni talentovaní studenti a výzkumné týmy. Jaká vědecko-výzkumná pracoviště se v jihomoravské metropoli nacházejí a jaké projekty v nich vznikají?

vedkyne veda mikroskop laborator

Odpověď na tyto otázky nabízí výstava v Urban centru na Staré radnici, kde se na jednotlivých panelech představuje patnáct vědecko-výzkumných pracovišť, která vytvářejí špičkové technologie světových parametrů a pomáhají tak současnému základnímu i aplikovanému výzkumu v Brně a v Jihomoravském kraji dosáhnout nejvyšší úrovně.

Mezi nimi nechybí ani čtyři centra označovaná jako Evropská centra excellence – Středoevropský technologický institut CEITEC, Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, Centrum výzkumu globální změny CzechGlobe a Mezinárodní centrum klinického výzkumu FNUSA-ICRC.

Výstava Věda a výzkum pro inovace bude probíhat do 11. dubna v URBAN CENTRU BRNO na Staré radnici na Mečové ulici č. 5, otvírací doba: po–pá, 10.00–18.00 hodin. Více informací naleznete na urbancentrum.brno.cz.

Zdroj: Magistrát města Brna, KPMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...