Armáda začala s opravami Univerzity obrany, její obnova přijde na 147 milionů

Brno, 16. dubna 2012 (MEDIAFAX) - V Brně začala rekonstrukce dvou budov Univerzity obrany. Opravy dvou starých domů v kasárnách v Šumavské ulici přijdou bezmála na 147 milionů korun, řekl v pondělí náměstek ministra obrany Michael Hrbata (ODS). Brněnská firma Unistav opraví do dubna příštího roku v areálu univerzity v Králově Poli pět a půl tisíce čtverečních metrů vzdělávacích a vědeckých pracovišť.

vojak-vlajka

Vojáci tak získají kromě jiného čtyři zcela nové laboratoře pro výzkum balistiky, optická měření, vojenské stavby a pracoviště pro analýzu třecích ploch provozních hmot dopravních strojů a zařízení. "Opravené a modernizované budovy budou užívat jak studenti, tak i vědeckopedagogičtí pracovníci," řekl Hrbata.

Modernizaci brněnského areálu Univerzity obrany pomohou zásadně zaplatit peníze z Evropského fondu pro regionální rozvoj, který přispěje téměř 125 miliony korun. Zbývajících 22 milionů korun dodá ministerstvo obrany.

Jiří Nováček, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...