Výzkumné centrum bude vyvíjet moderní stavební materiály

Brno, 13. února 2011 - Vývoj moderních odolných materiálů vyráběných ekologicky šetrnými metodami očekává brněnské Vysoké učení technické od nového výzkumného centra AdMaS stavební fakulty. Stát totiž schválil poskytnutí dotací 818 milionů korun na jeho stavbu. Zkušební provoz chtějí stihnout spustit do poloviny roku 2013.

AdMaS

Výzkum bude zaměřený na co nejvyšší kvalitu stavebních materiálů a na jejich šetrnost k životnímu prostředí. Nové vědecké centrum na sebe musí vydělat, ročně tak potřebuje získat zakázky na smluvní a aplikovaný výzkum za 130 až 150 milionů korun. To znamená spolupráci nejen se společnostmi z České republiky, ale také ostatních zemí Evropské unie.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...