Vítězové soutěže Brno ph.D. talent převzali šeky

18. ledna 2010 - V Rytířském sále Nové radnice proběhlo 18. ledna slavnostní předávání výherních šeků vítězům doktorandské soutěže Brno ph.D. talent. Primátor města Brna Roman Onderka předal šeky vybraným 20 doktorandům, kteří budou v následujících třech letech pobírat doplňkové stipendium.

Promoce2


Soutěž se uskutečnila na podzim minulého roku v rámci projektu „Doplňková stipendia pro talentované doktorandy“. Doktorandi budou po dobu tří let pobírat doplňkové stipendium 10 tisíc korun měsíčně – každý z nich tedy obdržel z rukou primátora symbolický šek na celkem 360 tisíc korun. Slavnostní akce se kromě výherců zúčastnili i jejich školitelé, loňští vítězové soutěže, zástupci brněnských univerzit a MMB.

"Soutěž je určena studentům prvních ročníků Ph.D. technických a přírodovědných oborů čtyř brněnských univerzit. Vzhledem k tomu, jak je u nás výše běžných stipendií nastavena, bývá pro špičkové studenty výhodnější odejít do soukromé sféry nebo do zahraničí, kde budou za svou práci často mnohem lépe zaplaceni. Tímto krokem je chceme na našich školách udržet,“ uvedl Roman Onderka, primátor statutárního města Brna.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...