U Svratky otevřeli novou loděnici, kraj na ni přispěl 2,5 miliony

Brno, 23. dubna 2024 - Nově zrekonstruovaná loděnice v areálu TJ LODNÍ SPORTY BRNO ve Veslařské ulici u řeky Svratky za 28 milionů korun nabídne zázemí nejen pro stávající členy, ale i pro rozrůstající se skupinu dětských zájemců. Letní prázdniny si tady třeba zkrátí na některém z příměstských táborů. Slavnostně ji otevřeli v pondělí 22. dubna.

lodenice foto JMK

Původní budova loděnice a také provozní budova byly již delší dobu v havarijním stavu. Rekonstrukce začala 1. září 2022, ze sedmdesáti procent náklady pokryla Národní sportovní agentura. Jihomoravský kraj přispěl ze svého rozpočtu 2,5 milionu korun. „Rychlostní kanoistika patří mezi jeden z nejúspěšnějších českých sportů. Už teď má klub ve svých řadách nadějné juniorské reprezentanty a ostatní zájemce nová loděnice třeba pobídne k tomu, aby si sport vyzkoušeli,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, který se dnes slavnostního otevření zúčastnil.

Zdroj a foto: JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...