Začíná festival lidových písní a tanců. Brno přivítá 1200 folkloristů z pěti zemí

Brno, 25. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Osmadvacet folklorních souborů z Česka, Slovenska, Bulharska, Polska a Kostariky se představí od čtvrtka do neděle lidem v Brně při 22. ročníku mezinárodního folklorního festivalu. Zahajovací koncert je na programu ve 20 hodin na nádvoří Nové radnice, řekl šéf festivalu Milan Zelinka.

08-folklor-250

"Do Brna se sjelo na dvanáct stovek účinkujících, kteří vystoupí při sedmnácti představeních," řekl.

Celý festival zahájí na nádvoří Nové radnice večerní společné vystoupení BROLNu a vojenského uměleckého souboru Ondráš. Mezi hlavní festivalové hvězdy patří slovenský soubor Hornád, který se představí na náměstí Svobody v pátek hodinu po poledni v samostatném programu. Své vystoupení pak zopakuje večer na nádvoří radnice.

Hlavní folklorní pořady se odehrají v sobotu a neděli v podvečer na Nové radnici. "Kromě centrálního brněnského náměstí a nádvoří radnice se bude během víkendu zpívat a tančit i v Etnografickém ústavu Moravského zemského muzea," upřesnil Zelinka.

Brněnský folklorní svátek doprovodí také řemeslný jarmark, při kterém se na náměstí Svobody vystřídá dvacet řemeslníků.

 

Jiří Nováček, foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...