Napsat e-mail Tisk

Degustace vín vinařství Antonína Žišky Jaroslavice

Akce Upravit akci

Název akce:
Degustace vín vinařství Antonína Žišky Jaroslavice
Datum konání:
28.02.2023
Místo konání:
Brno, Castellana Trattoria

Popis akce

Představujeme nové vinařství na degustacích „Přátel dobrého vína“ - Vinařství Antonína Žišky - funguje jako malé rodinné vinařství, na jehož fungování se podílí celá rodina. Tonda začal vinařit před více než třiceti lety především pro svoji radost a láska k vínu mu byla koníčkem. Dnes se již „vinařině“ věnuje naplno a od roku 2017 můžete jeho vína ochutnat i na degustacích pod etiketou Žiška Jaroslavice. Že má lásku k vínu v rodu jde vidět i na synovi Zbyňkovi, který pracuje jako hlavní enolog Zámeckého vinařství Bzenec a Vinařství Mikrosvín Mikulov a v roce 2020 byl oceněn titulem Enolog roku 2020 v rámci soutěže Vinařství roku.
Ročně vzniká jen něco přes 7 000 lahví, a to především v tradičních odrůdách jako je veltlínské zelené, sauvignon, ryzlink rýnský, ryzlink vlašský, neuburské, rulandské šedé, pálava a pinot noir. Zpravidla každý rok si ve vinařství udělají i radost a zkusí novou odrůdu, případně použijí jiný způsob vinifikace.
Při zpracování hroznů vinařství kráčí přirozenou cestou. Vína kvasí v nerezových tancích a dřevěných sudech. Veškeré víno je míchané na hrubých či jemných kvasnicích. Nejdůležitější je pro vinaře chuť a proto dělá maximum, aby se vám do skleniček dostalo víno ovocité, s jemným otiskem terroir. Vína tohoto vinařství vám zachutnají jako mladá a nebrání se ani zrání ve vašich archivních sklepích.LAJ
Přijďte ochutnat noblesní vína ze znojemské podoblasti.

Degustace proběhne od 19.00 – 22.00 hodin.
Cena degustace : 300,- Kč.
Počet míst je omezen, místa je nutno závazně rezervovat na tel. čísle: 732 352 889, či na e- mailu: semeradb(@)seznam.cz.
Organizátor:
Ing. Bohumil Semerád

Kontakt:
Ing. Bohumil Semerád
Kontaktní telefon:
+420 732 352 889
Kontaktní e-mail:
semeradb@seznam.cz