Napsat e-mail Tisk

Základy sommelierství

Akce Upravit akci

Název akce:
Základy sommelierství
Datum konání:
11.01.2013 - 12.01.2013
Místo konání:
Brno, Valtice

Popis akce

Dvoudenní kurz Základy sommelierství.
1. den praktická a teoretická část na Mendelově univerzitě v Brně, 2. den návštěva Salonu vín ČR ve Valticích.


Kurz je určen pro širokou veřejnost, zájemce pro danou problamtiku.
Účastník obdrží osvědčení z kurzu. Možnost dárových poukazů.

1. den teoretická a praktický výuka na Mendelově univerzitě v Brně, ukázka sabráže
2. den návštěva Salonu vín ČR ve Valticích - program A1


Vyučující:

Ing. Kamil Prokeš - úřadující mistr ČR v sekání sektů, pravidelný účastník sommeliérských soutěží
Ing. Jaromír Veverka - vedoucí laboratoře a kontrolor kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky a člen komise MZe ČR pro zatřiďování vína


Obsah kurzu:
- poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním
- parametry servisu na degustace
- snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
- historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
- vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
- praktické ukázky servírování vína

Cena kurzu 2 900 Kč
Cena kurzu zahrnuje náklady na lektory a materiály, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět, vstupné do Národního salonu vín ve výši 355,- Kč, náklady na víno, potraviny

Organizátor:
Mendelova univerzita v Brně
WWW stránka:
http://www.icv.mendelu.cz/cz/czv/kr_kurzy/odborne_kurzy/sommelierstvi

Kontakt:
Ing. Zdeňka Šobová
Kontaktní telefon:
545 135 218
Kontaktní e-mail:
sobova@mendelu.cz