Základy sommelierství
Akce
- Název akce:
- Základy sommelierství
- Datum konání:
- 11.01.2013 - 12.01.2013
- Místo konání:
- Brno, Valtice
Popis akce
Dvoudenní kurz Základy sommelierství.
1. den praktická a teoretická část na Mendelově univerzitě v Brně, 2. den návštěva Salonu vín ČR ve Valticích.
Kurz je určen pro širokou veřejnost, zájemce pro danou problamtiku.
Účastník obdrží osvědčení z kurzu. Možnost dárových poukazů.
1. den teoretická a praktický výuka na Mendelově univerzitě v Brně, ukázka sabráže
2. den návštěva Salonu vín ČR ve Valticích - program A1
Vyučující:
Ing. Kamil Prokeš - úřadující mistr ČR v sekání sektů, pravidelný účastník sommeliérských soutěží
Ing. Jaromír Veverka - vedoucí laboratoře a kontrolor kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky a člen komise MZe ČR pro zatřiďování vína
Obsah kurzu:
- poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním
- parametry servisu na degustace
- snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
- historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
- vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
- praktické ukázky servírování vína
Cena kurzu 2 900 Kč
Cena kurzu zahrnuje náklady na lektory a materiály, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět, vstupné do Národního salonu vín ve výši 355,- Kč, náklady na víno, potraviny
- Organizátor:
- Mendelova univerzita v Brně
- WWW stránka:
- http://www.icv.mendelu.cz/cz/czv/kr_kurzy/odborne_kurzy/sommelierstvi
- Kontakt:
- Ing. Zdeňka Šobová
- Kontaktní telefon:
- 545 135 218
- Kontaktní e-mail:
- sobova@mendelu.cz
EventList powered by schlu.net

- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
- Tipy pro péči o váš smartphone
- Co si musíte zabalit, než půjdete plavat