Slovanské náměstí zaplaví o víkendu grily, ryby a mořské plody

Brno, 27. srpna 2015 - Na Slovanském náměstí se o posledním srpnovém víkendu představí rekordní počet kuchařů ze známých brněnských restaurací, kteří předvedou své mistrovství v grilování ryb a mořských plodů. Uskuteční se zde totiž čtvrté a zatím největší Slavnosti moře s podtitulem Vlna Tsunami.

morska ryba

Brno na mořské vlně jede už od otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy začala pravidelná páteční grilování na Minské. Zájem zákazníků byl tak velký, že si vyžádali uspořádání akce mnohem většího formátu a vznikly Slavnosti moře s podtitulem Vlna Tsunami. Čtvrtá vlna se už definitivně přelila do většího prostoru Slovanského náměstí, které zaplaví asi největší množství rybích grilů, které se kdy sešlo pohromadě.

„Připravili jsme nejoblíbenější bestsellery naší nabídky, jako je losový burger, grilovaný tuňák nebo jihoamerické krevety. Kromě naší posádky svou interpretaci mořských ryb předvede asi patnáct brněnských restaurací. Na jednom místě tak můžete ochutnat ryby tak, jak se jí ve Středomoří, Asii a v řadě dalších přímořských oblastí. Chybět nebude ani ústřicový bar včetně Prosecca,“ říká za pořadatele akce Martin Baráček. Pozvání přijala také řada moravských vinařství, několik lokálních pivovarů a samozřejmostí je stánek s kvalitní kávou.

Všechna jídla bude možné si nechat také zabalit domů, vstup na akci je volný a ceny jídel se budou pohybovat kolem 120 korun. V sobotu 29. srpna se akce koná od 11 do 21 hodin, v neděli 30. srpna od 11 do 19 hodin. Většina programu se bude odehrávat pod širým nebem, pro případ nepřízně počasí je připraveno částečné zastřešení.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...