Záchranáři se představí na Kraví hoře, naučí děti i dospělé

Brno, 20. června 2019 - V úterý 25. června se v areálu koupaliště na Kraví hoře a jeho nejbližšího okolí uskuteční akce s názvem Den s Integrovaným záchranným systémem. Tradiční preventivní akce, na které se podílejí složky Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje, je primárně určena dětem mateřských a žákům základních škol zřizovaných městskou částí Brno-střed. Srdečně jsou však také zváni i rodiče s dětmi, akce je zdarma a je otevřená pro širokou veřejnost.

Den IZS

V průběhu dopoledne budou předvedeny statické a dynamické ukázky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, Policie ČR, Záchranné zdravotnické služby Jihomoravského kraje, Městské policie Brno, Univerzity obrany, VIDA! sience centra a Svazu záchranných brigád kynologů ČR.

„Je důležité předávat dětem informace o první pomoci, varovat je, aby byly opatrné na silnici, a mnohé další zkušenosti nás dospělých. Velmi si vážím práce všech zúčastněných záchranářů, policistů, hasičů i dalších profesionálů, protože tyto informace předávají srozumitelnou a dětem pochopitelnou formou, patří jim za to velký dík,“ k akci dodal Ing. arch. Vojtěch Mencl, starosta městské části brno-střed.

Děti a žáci základních škol i návštěvníci z řad veřejnosti se seznámí se zásahem složek IZS při dopravní nehodě, s ukázkou práce Policie ČR i studentů Univerzity obrany. Následovat budou informace o poskytování první pomoci, záchrana tonoucího v bazénu koupaliště, ukázka s cvičením záchranářských psovodů nebo show Vida! sience centra. Policie ČR, oddělení dopravní policie, i letos připraví pro děti dráhu pro měření času při běhu mezi překážkami. V průběhu i po skončení akce mají děti možnost se zastavit u preventivních stanů všech záchranných složek, které se na akci podílejí, a dozvědět se spoustu zajímavostí.

Program a místo konání ukázek:

  • 8.30 hodin: Zahájení proběhne na parkovišti nad koupalištěm na Kraví hoře, následuje ukázka zásahu IZS Jmk při dopravní nehodě.
  • 9.30 hodin: Vodní záchranná služba Brno – záchrana tonoucího v bazénu na koupališti
  • 9.50 hodin: Svaz záchranných brigád kynologů ČR – ukázka výcviku záchranářských psů
  • 10.20 hodin: Univerzita obrany – taktická ukázka skupiny Commandos
  • 10.50 hodin: Policie ČR, Jihomoravský kraj – ukázka zadržení nebezpečného pachatele
  • 11.20 hodin: Záchranná zdravotnická služba Jmk – úrazy dětí
  • 11.40 hodin: VIDA! science centrum Brno – show Aqua Et Ignis
  • 12.00 hodin: Policie ČR, Jihomoravský kraj – ukázka výcviku policejních psů

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...