Město chce dát dotaci 56 tisíc korun na závodní dráhy pro hopsající králíky

Brno, 22. května 2019 – Poskytnutí dotací ve výši 56 tisíc a 45 tisíc korun Českému svazu chovatelů a 67 tisíc korun na projekt Česká hlava schválila rada města na svém jednání dne 22. května. Přidělení financí bude ještě potvrzovat zastupitelstvo. Peníze budou sloužit na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže nebo na pořízení speciálních drah pro závody v králičím hopu.

mesto brno dotace pro kraliky kralici hop

Dotaci ve výši 56 tisíc korun doporučuje rada schválit Krajskému sdružení Jihomoravského kraje Českého svazu chovatelů. Z poskytnutých financí budou pořízeny dráhy pro závody v králičím hopu. Svaz chovatelů za ně nakoupí materiál a doplní vybavení.

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Brna rozhodoval také o přidělení neinvestičních dotací spolkům v oblasti využití volného času dětí a mládeže. Na základě bodového hodnocení podle kritérií, jako je význam žadatele či uvedené aktivity, členská základna, kvalita a přiměřenost finanční rozvahy nebo potřebnost a důležitost projektu, byly k udělení dotace doporučeny dva projekty. Dohromady získají podporu ve výši 112 tisíc korun. Peníze si rozdělí Český svaz chovatelů, který využije 45 tisíc pro projekt Rabbit Jumping Moravia 2019, a projekt Česká hlava, jenž díky dotaci 67 tisíc korun uspořádá akci České hlavičky 2019.

„Králičí hop je aktivita, která se dostává do popředí zájmu zejména u mladých chovatelů. Ti se zvířaty pravidelně trénují běh přes nejrůznější překážky a účastní se řady tuzemských i mezinárodních soutěží. Další podpořený projekt České hlavičky má za cíl oceňovat talentované žáky především v technických a přírodovědných oborech a zvýšit zájem mladých lidí o studium těchto oborů na středních a vysokých školách,“ přiblížil radní pro školství a sport Jaroslav Suchý.

Zdroj: MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...