Brno bude v půlce září hostit největší setkání milovníků léčivých rostlin

Brno, 16. srpna 2018 – Festival Aromaterapie & Bylinky provoní v neděli 16. září Otevřenou zahradu. Na programu zajímavé akce budou přednášky, workshopy, ukázky masáží a poradny bylinářů a aromaterapeutů, a zároveň se na aromajarmarku představí více než desítka stánků s voňavým zbožím.

lecive bylinky hermankovy caj

Přednášky a workshopy budou moci návštěvníci poslouchat po celý den hned na několika místech. Na své si přijdou začátečníci i pokročilejší milovníci léčivých rostlin. Naučí se užívat bezpečně aromaterapii v domácnosti, zařadit hydroláty do péče o pleť, očistit prostor bylinami nebo umíchat vlastní domácí drogerii, posilující nápoj či domácí kosmetiku. Nově letos program nabídne stan s workshopy speciálně pro ženy. V intimnějším prostředí se zaměří na ženské zdraví a pohodu v duši. Účastnice workshopů se naučí připravit si vaginální napářku, bylinné směsi pro léčení ženských obtíží a další samoléčebné techniky.

Na aromajarmarku bude rozhodně z čeho vybírat. Stánky nabídnou už hotovou přírodní kosmetiku nebo suroviny pro její výrobu, mýdla, vykuřovadla, éterické oleje, hydroláty, květové esence, přírodní pomocníky v péči o zvířata a další zboží, které výrobci dělají v souladu s přírodou. V další části budou k dispozici bylináři a aromaterapeuti, aby mohli návštěvníci klást konkrétní dotazy a vyrobit si aroma nebo bylinný produkt na míru. V krátkých ochutnávkách bude možnost vyzkoušet masáž s bylinnými oleji.

Voňavý den v Otevřené zahradě zpestří i Bylinková gastrozóna s funkčními limonádami a kávou, vegetariánskými bylinkovými dobrotami, čajovnou a stánkem s bylinkovou kombuchou. V dětském koutku zase najdou zábavu ti nejmenší a zkusit si vyrobit bylinkový dáreček.

Pro pokročilejší fanoušky léčivých rostlin a profesionály je v sobotu na programu Aromakonference Brno, která se letos týká rostlinných olejů a hydrolátů. Z Otevřené zahrady se kvůli větší kapacitě přesouvá do Sálu Břetislava Bakaly. Vystoupí na ni čtyři přednášející, z toho tři zahraniční lektoři. Zaměří se na vliv rostlinných olejů na zdraví člověka, očistu s ostropestřecem mariánským, výrobu a praktické použití hydrolátů. Vstupenky jsou k dostání pouze v předprodeji na webu smsticket.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...