Letního kino na nádvoří radnice nabídne klasické filmy i novinky

Brno, 22. června 2017 – V pátek 23. června se díky spolupráci městské části Brno-střed a spolku Noční motýl již potřetí rozzáří plátno letního kina na nádvoří radnice Brno-střed. Program v následujících týdnech nabídne přes 60 filmů těch nejvýznamnějších tvůrců, chybět nebude ani zajímavý doprovodný program.

kino film klapka

Letošní ročník zahájí koncert swingového tria Swio, na které naváže ve 21.30 projekce filmu Tomáše Vorla Kouř. Kultovní český hudební film s přehledem zvítězil v anketě o zahajovací titul na facebookové stránce kina. Na úvodní večer je vstup volný.

„Dramaturgie letního kina Brno-střed je tradičně postavená na náročnějších uměleckých snímcích, jež často nejsou dostupné v běžné filmové distribuci. Novinkou letošního roku je dramaturgické zaměření na režisérské osobnosti. Programový cyklus Režiséři představí filmy od Woodyho Allena, Pedro Almodóvara, Roberta Zemeckise či bratrů Coenových. Samostatný programový cyklus pak tvoří díla amerického režiséra Jima Jarmusche,“ uvedla dramaturgyně letního kina Monika Šimková. Fanoušci se mohou těšit na Jarmuschovy klasické snímky Podivnější než ráj, Mrtvý muž, Noc na Zemi, Mimo zákon i na režisérovu novinku Paterson.

V loňském roce se s velkým návštěvnickým ohlasem setkaly swingové večery. O osvědčenou kombinaci němé grotesky, swingové hudby a tance nebudou návštěvníci ochuzeni ani letos. Velkým lákadlem programu je i vystoupení skupiny Ty Syčáci, která 26. července vytvoří živý hudební doprovod k němému filmu Frigo plave s Busterem Keatonem v titulní roli.

I letos je program kina rozdělen na několik tematických cyklů – pondělní dokumentární filmy, severské snímky nebo přehlídka španělské kinematografie ve spolupráci s festivalem Ibérica, u níž bude možné ochutnat španělské jídlo

a nápoje. Výběr německojazyčných filmů zase vznikl díky spolupráci s Goethe-Institut. Kromě toho se mohou diváci těšit na dokument o Richardu Müllerovi Nepoznaný, na hororový návrat M. N. Shymalana Rozpolcený, případně na českou klasiku Spalovač mrtvol. Letošní ročník pak v pátek 1. září zakončí „skoro-oscarový“ muzikál La La Land s Ryanem Goslingem a Emmou Stone v hlavních rolích. Pokračuje i projekt Letní filmové doučování, který podpořilo statutární město Brno. K vybraným filmům světové i české kinematografie budou natočeny lektorské úvody s fundovaným výkladem brněnského filmového historika Radomíra D. Kokeše.

Informace:

  • Termín konání: 23. 6. – 1. 9. 2017
  • Začátky představení v červenu a v červenci od 21:30 hod / v srpnu a září od 21:00 hod - hrajeme za každého počasí
  • Vstupenky jsou v prodeji na místě vždy půl hodiny před začátkem představení
  • Vstupné 90 Kč, permanentka na 6 vstupů 450 Kč, permanentka na 10 vstupů 690 Kč

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF