FN Brno pouští brněnským strážníkům pořádně žilou

Brno, 25. května 2017 - Dva termíny v polovině května již mají za sebou, jeden v polovině června je ještě čeká. Řeč je o strážnících a zaměstnancích městské policie, kteří se přihlásili k hromadnému darování krve ve Fakultní nemocnici Brno. K darování krve se na základě jediné výzvy přihlásilo téměř sedmdesát prvodárců a také dvě desítky jejich kolegů.

darovani krve policie brno

„Spolupráce s městskou policií je pro nás velmi cenná zejména v tom, že jsme získali nečekaný počet prvodárců, kteří jsou navíc ve výborné kondici. Doufáme, že motivují i další nové dárce. Kromě skvělého pocitu z dobrého skutku získají bezplatně i výsledky rozboru z kontrolního odběru krve a možnost daňového odpočtu,“ upozorňuje ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus.

„Vycházíme z toho, že strážníci jsou v mnoha ohledech ideálními dárci. Jsou fyzicky zdatní, musejí být v dobrém zdravotním stavu a navíc se náš tým díky náboru nových kolegů omlazuje,“ podotýká ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal, jenž je sám držitelem zlaté Jánského plakety za více než čtyřicet odběrů krve.

U Městské policie Brno působí momentálně pět stovek strážníků. Po květnovém hromadném odběru se bude mezi dárce krve řadit již téměř polovina z nich. Organizace své zaměstnance k dárcovství krve dlouhodobě motivuje příspěvky ze sociálního fondu, jež se s rostoucím počtem odběrů postupně navyšují.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF