V Industře se uskuteční pouliční gastronomický festival

Brno, 5. září 2016 - V kreativní továrně Industra, v areálu mrazíren Rovner na Masné ulici 9 v Brně, se v sobotu 10. září uskuteční druhý ročník Industra Food Festu. Stejně jako v loňském roce nabídne festival jídlo a nápoje jak tradičních, tak i exotických kuchyní. Festivalu se zúčastní profesionální i nadšení a schopní amatérští kuchaři. Chybět samozřejmě nebude ani bohatý doprovodný program.

gastronomie festival noze rajce

„Pro Industru bude IFF již druhou akcí podobného typu v tomto roce. Už v květnu jsme v rámci oslav 70. výročí Brněnské lodní dopravy pořádali o něco menší akci na Brněnské přehradě. Nyní se tedy opět vracíme na „domácí“ hřiště. Plocha festivalu bude přibližně stejná, jako loni. Pro prodejce máme opět zajištěnou možnost uchovávání potravin ve sdílené chladírně, tak, aby byla dodržena co nejvyšší kvalita potravin,” říká Pavel Stratil, ředitel Industry.

Mezi prodejci na nadcházejícím festivalu najdou návštěvníci jak staré známe z loňského ročníku, tak mnoho nových tváří. Při vstupu do areálu každý návštěvník dostane festivalové noviny s plánkem a krátkým popisem všech stánků. Velká většina firem i amatérů, kteří se na festivalu představí, pochází z Brna a blízkého okolí. Návštěvníci tak mohou získat přehled, na jaké úrovni gastronomických služeb se náš region pohybuje.

„Na své si na festivalu přijdou nejen milovníci nejrůznějších tradičních i exotických chutí, ale samozřejmě i vegetariáni, vegani, vitariáni i celiaci. Co se pak týká doprovodného programu, zajistili jsme, stejně jako loni, kromě akcí spojených s jídlem a pitím i účast dobrovolných hasičů, kteří vloni uchránili mnohé z návštěvníků festivalu před přehřátím. Letos se asi teploty nevyšplhají přes 30 stupňů, ale sprška možná zase přijde vhod,” doplňuje Jakub Glöckl, hlavní koordinátor celé akce.

Kromě jídla a pití čeká na návštěvníky i již zmiňovaný doprovodný program. Přednášky a workshopy o jídle doplní pouliční umělci, taneční vystoupení a produkce několika kapel. Chybět nebude ani bohatý program pro děti, které na akci dorazí v doprovodu svých rodičů.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...