První soutěžní ohňostroj odpálí již v sobotu na Brněnské přehradě

Brno, 5. června 2015 - V sobotu 6. června bude ve 22.30 hodin odpálena letošní první ohňostrojná show na Brněnské přehradě. Čtyřnásobní vítězové Flash Barrandov SFX za domácí Českou republiku se představí divákům světovou premiérou zbrusu nového představení „Rovnou do srdce“ designéra Jaroslava Štolby. Ohňostroj symbolicky věnuje produkční tým 70. výročí založení Městského divadla Brno.

ignis brunensis brnenska prehrada

Velkou zajímavostí je, že se bude Flash Barrandov s novinkovou show „Rovnou do srdce“ prezentovat v příštím roce 2016 na pomyslném ohňostrojném mistrovství světa ve francouzském Cannes. Tam budou barrandovští ohňostrůjci obhajovat „double“ z roku 2008, kdy na Francouzské riviéře získali hlavní cenu i cenu diváků.

Zahajovací hudební dvouminutovka soutěžních ohňostrojů letos dárkem od České filharmonie, hudbu diváci naladí na frekvenci 88.3 FM

V úvodu ohňostrojů na přehradě zazní tradičně povinná část doprovodné hudby – úryvek ze Symfonie č. 6 „Furiant“ Antonína Dvořáka. Nahrávku světoznámé společnosti Decca pro brněnskou přehlídku věnovala Česká filharmonie s dirigentem Jiřím Bělohlávkem, která v Brně zahajuje oslavy svého 120. výročí. Povinná hudba tvoří první dvě minuty ohňostroje, dalších nejméně 15 minut ohňostroje je pak hudba zcela na výběru designéru.

Originální hudbu k ohňostrojům naladí diváci na svých rozhlasových přijímačích na frekvenci 88.3 FM. V hlavních lokalitách přehrady – v přístavišti, v zátoce za budovou Lodní dopravy DPMB a na Sokolském koupališti – bude pro větší pohodlí diváků instalována zvuková aparatura.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF