Vydejte se v sobotu Brnem po stopách císaře Napoleona

Brno, 20. listopadu 2014 - U příležitosti 209. výročí bitvy Tří císařů u Slavkova u Brna připravilo Turistické informační centrum města Brna na sobotu 22. listopadu komentovanou dvouhodinovou procházku vedenou průvodkyní Janou Amadou s názvem „Brno za pobytu francouzských vojsk aneb po stopách císaře Napoleona.“

napoleon bitva u slavkova

Vítězství v bitvě u Slavkova bylo jedním z nejslavnějších vítězství Napoleona Bonaparte. Francouzské armádě k úspěchu pomohlo i zázemí, které vojákům Brno a jeho okolí poskytlo. Napoleon strávil na Moravě a v Brně nejvíce dní, kde kdy vůbec pobýval a ovlivnil i vzhled města.

Při komentované procházce dostanou lidé možnost společně odhalit stopy po aktérech bitvy Tří císařů a připomenout si, co bitva pro Brňany a moravské sedláky znamenala. Po skončení procházky můžete sledovat slavnostní průvod městem císaře Napoleona a dragounů v dobových kostýmech.

„Procházku jsme zařadili mimo obvyklé procházkové cykly, abychom reagovali na nadcházející výročí bitvy u Slavkova. V ten den se zároveň v Brně koná akce, kdy městem mimo jiné projde průvod v čele s císařem Napoleonem a dragouny a naše procházka tomuto programu časově předchází. Takže, kdo si chce užít nejen trošku dobové atmosféry, ale zároveň se o Napoleonovi a jeho pobytu v Brně něco dozvědět, je srdečně zván,“ uvádí Eva Formánková z TIC.

Sraz účastníků procházky je v 14.30 hodin na Moravském náměstí, u reliéfní mapy města.

Trasa: Moravské náměstí - Česká - náměstí Svobody - Masarykova - Zelný trh - Šilingrovo náměstí - Denisovy sady.
Vstupné: 50 Kč dospělí, 25 Kč děti od 6 let, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P, zdarma děti do 6 let.
Prodej vstupenek: LABYRINT POD ZELNÝM TRHEM /Zelný trh 21/, tel. 542 212 892, út-ne 9.00-18.00


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...