Úrazovka získala od Tepláren Brno novou kostní vrtačku

Brno, 19. srpna 2014 - Novou kostní vrtačku získala Úrazová nemocnice díky sponzorské pomoci Tepláren Brno. „Jedná se o univerzální přístroj určený k využití především v ortopedii a traumatologii,“ upřesnil ředitel úrazovky Karel Doležal. Zakoupený systém nabízí jednotnou základnu pro vrtání, frézování i řezání s technologií určenou k použití při operacích na velkých i malých kostech, například při operacích kolene, kyčle, nohy, ruky a ramene.

operace chirurgove

Teplárny Brno podporují brněnské zdravotnictví cíleně již několik let. „Jako městská společnost cítíme zodpovědnost k městu, v němž působíme. A stejně jako nám záleží na životním prostředí, není nám lhostejná ani kvalita života jeho obyvatel. S úrazovkou i dalšími nemocnicemi v Brně spolupracujeme pravidelně již od roku 2005 a vždy se po dohodě s lékaři snažíme vytipovat to, co potřebují pro zlepšení péče o pacienty, ale co by si kvůli napjatým rozpočtům mohli dovolit zakoupit jen obtížně,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

„Hlavním důvodem, proč tentokrát padla volba právě na kostní vrtačku, byl zejména stoupající počet ortopedických operací a úrazů společně se stále se horšícím stavem stávajícího technického vybavení. Ve spojení s velkým vytížením a jeho stářím bychom již nebyli schopni pokrýt současný provoz operačních sálů,“ doplnil ředitel úrazovky Karel Doležal.

Ilustrační foto: Kryštof Turek

Co nového v medicíně? Informace o nemocech a léčení, přehledně a srozumitelně, příznaky, nemoci, práva pacientů a poradnu najdete na Hledám-zdraví.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...