Na řadě je Mars – geolog z NASA navštíví brněnskou hvězdárnu

Brno, 17. září 2013 - Akademie věd České republiky a Velvyslanectví USA v Praze zvou širokou veřejnost na setkání s planetárním geologem dr. Jamesem Ricem, který se přijíždí podělit o své poznatky a také nadšení pro špičkovou vědu a techniku v rámci projektu Na řadě je Mars. Jeho přednáška se na Hvězdárně a planetáriu Brno uskuteční ve čtvrtek 19. září 2013 v 17.00 hodin. Vstup zdarma, místenku je nutné vyzvednout v pokladně Hvězdárny a planetária Brno. Kapacita přednášky je 100 míst.

mars

Mimořádná přednáška se uskuteční v rámci turné dr. Jamese Rice, jednoho z předních amerických odborníků NASA podílejících se na misích zaměřených na průzkum Marsu. Člen nejužšího týmu NASA, který s pomocí planetární sondy Pathfinder a robotických vozítek Spirit, Opportunity a Curiosity zprostředkovává lidstvu řadu let netušené objevy, chce v pěti městech České republiky oslovit mladé nadšence pro vědu a připravit jim při prezentaci Marsu unikátní zážitek.

Dr. James Rice, který byl mimo jiné i ve výběru amerických astronautů, přijíždí do Česka na pozvání Akademie věd ČR. Projekt Na řadě je Mars volně navazuje na popularizační program Do Kosmu s Krtkem, který měl v Česku v roce 2011 mimořádný ohlas, když astronaut Andrew Feustel přivezl známou postavičku, která se s ním právě vrátila z historicky posledního letu raketoplánu Endeavour. Dr. Rice se rozhodl nabídnout své poznatky českým dětem poté, co se od svých kolegů v NASA dozvěděl o mimořádném zájmu o kosmonautiku v Česku.

Zdroj: Hvězdárna a planetárium Brno, foto ilustrační


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF