VUT bude spolupracovat s moravskou Aliancí vinařů V8

Brno, 2. srpna 2017 - Brněnská technika nově uzavřela smlouvu s Aliancí vinařů V8, což je spolek sdružující renomovaná moravská vinařství. Právě členové této aliance budou v následujících letech dodávat víno, které ponese označení Akademické víno VUT.

akademicke vino vut

"Řada univerzit každoročně vybírá své univerzitní víno. VUT se rozhodlo jít trochu jinou cestou. Budeme intenzivně spolupracovat s Aliancí V8, se kterou jsme podepsali dohodu o spolupráci, a to nejen při odběru kvalitního moravského vína, ale VUT bude rovněž také pomáhat členům aliance v odborných oblastech, které jsou garantovány jednotlivými fakultami školy. Každoročně budeme mít z Aliance V8 jedno partnerské vinařství, z jehož produkce budeme vybírat Akademické víno VUT pro daný rok," vysvětlil rektor Petr Štěpánek. První řízená degustace soutěžních vín se uskuteční na konci září, kde členové vedení, Akademického senátu VUT a Správní rady VUT vyberou víno pro nadcházející akademický rok.

Každoroční soutěž vybere vždy jedno víno, jež ponese označení Akademické víno VUT. Výběr spojený s degustací bude zpravidla organizován v jednotlivých vinařstvích, která jsou členy Aliance. Jako první připraví soutěžní vzorky vinařství Marcinčák, což je rodinné mikulovské vinařství. Jde o největšího vinohradnického BIO pěstitele v České republice. Na podzim by tak mělo být jasné, které víno se stane Akademickým vínem VUT pro akademický rok 2017/18.

"VUT je moje alma mater a zároveň velmi kvalitní škola. I můj starší syn zrovna dokončuje navazující magisterské studium na brněnské technice, tak jsem velmi rád, že můžeme s VUT spolupracovat. Je to skvělá příležitost nejen pro mě, ale i pro celou vinařskou Alianci V8," doplnil vinař Petr Marcinčák.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...