Šampionem Mikulovska se stal Ryzlink rýnský od Miroslava Volaříka

Brno/Valtice, 25. srpna 2014 – Odborná porota vyhodnotila dalšího Šampiona Národní soutěže vín, tentokrát mikulovské vinařské podoblasti. Stal se jím Ryzlink rýnský 2013 pozdní sběr Ing. Miroslava Volaříka, který současně vyhrál kategorii bílých suchých a polosuchých vín s původem hroznů v mikulovské vinařské podoblasti.

Vino sklenice bile nalevani

vinarstvi volarik medaileV kategorii červených suchých a polosuchých vín zvítězil Cabernet Sauvignon 2012 výběr z hroznů firmy Vinné sklepy Valtice, a. s. Národní soutěž vín, nejvyšší a největší soutěž vín v České republice, probíhá pod garancí Svazu vinařů ČR, za organizačního zajištění Národním vinařským centrem a za finanční podpory Vinařského fondu.

„Jsem rád, že se nám po roce podařilo vrátit na mikulovský vinařský trůn. O to více mně vítězství těší, že po Ryzlinku vlašském, který byl Šampionem v roce 2012, je to opět ryzlink. Tentokrát Ryzlink rýnský z terroirové vinice Purmice. Tyto úspěchy potvrzují, že cesta výběru odrůd, které historicky pod Pálavu patří, je správná,“ komentuje zisk Šampiona Filip Mlýnek, enolog Vinařství Volařík.

Do Národní soutěže vín – mikulovské podoblasti bylo přihlášeno celkem 485 vzorků vín. Odborná komise na základě dosažených bodů udělila vedle titulů Šampiona a vítězů kategorií také 81 zlatých, 74 stříbrných a 5 bronzových medailí a 384 nominací do Salonu vín. Postupující vína z mikulovské vinařské podoblasti se v dalším kole sejdou s nejlepšími víny z velkopavlovické, slovácké a znojemské vinařské podoblasti a vinařské oblasti Čechy. Soutěžit se bude o postup do finálového kola, tedy přímý souboj o titul absolutního Šampiona, vítězů kategorií, medaile a také o umístění v prestižním Salonu vín České republiky.

Zdroj: NVC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...