Na Vinohradech vyrostla nová pumptracková dráha

Brno, 24. června 2022 - Ve čtvrtek 23. června byl slavnostně otevřen projekt Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní s bohatým doprovodným programem. Na pumptrackové dráze v blízkosti ulice Bořetické si návštěvníci užili i výborná exhibiční vystoupení na BMX a horských kolech. Navrhovatel Petr Buršík přihlásil do participativního rozpočtu Dáme na vás nápad na realizaci místa přinášejícího sportovní zážitky při jízdě na vlnách a v zatáčkách pumptrackové dráhy: „Cílem projektu bylo vytvořit prostor, kde si malí i velcí z Vinohrad, Líšně a okolí budou moct užít pohyb na všem, co jezdí: na kole, koloběžce, skateboardu či bruslích.“ Jeho projekt získal 1 747 hlasů a umístil se na 13. příčce ve třetím ročníku participativního rozpočtu.

pumptrack damenavas

Návrh pumptrackové dráhy i samotné zhotovení pro město zrealizovala světoznámá společnost Velosolutions, která vytváří také pumptracky pro mistrovství světa i jiné významné sportovní akce. „Jsem rád, že jsme díky projektu Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní financovaného z participativního rozpočtu mohli vytvořit skvělou pumptrackovou dráhu. Nejeden Brňan, který strávil dětství v okolí této lokality, si určitě vzpomene na své ježdění v blátě a ocení nové, kvalitní sportoviště, stejně jako malí i větší jezdci v průběhu slavnostního otevření. Jejich nadšení a potěšení z jízdy na nové dráze byly opravdu inspirativní,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Participativní rozpočet Dáme na vás umožňuje Brňanům přihlašovat projekty, které pomáhají zlepšit život v Brně. Na základě jejich nápadů již bylo dokončeno 29 projektů a na dalších se pracuje. Podrobnosti a přehled projektů naleznete na stránkách paro.damenavas.cz.

Zdroj: Tiskové středisko MMB, foto: damenavas.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...