Brno podpoří významné sportovní akce ve městě 10 miliony

Brno, 9. prosince 2019 – Magistrát města Brna opět vypíše dotační titul, jehož cílem je podpořit konání významných sportovních akcí ve městě. Těmi mohou být mistrovství světa nebo Evropy, světové poháry nebo například Grand Prix zapsané v evropském nebo světovém kalendáři. Podpořeny mohou být i akce, které mají velký marketingový přínos pro Brno.

penize dotace sport

„Snažíme se aktivně podporovat nejen sportovce a kluby ve městě, ale také pořadatele sportovních akcí. Rádi bychom dopřáli lidem z Brna a okolí, aby si užili sportovní klání evropské nebo světové úrovně. V návrhu rozpočtu na příští rok jsme na to vyčlenili 10 milionů korun s tím, že na jednu akci přispějeme maximálně 5 milionů,“ popsal radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

Lhůta pro podávání žádostí je stanovena od 20. ledna do 20. února 2020. Do května se pak rozhodne o udělení dotace. V případě, že peníze nebudou vyčerpány, bude možné vypsat v červnu druhé kolo.

„O dotaci si může požádat oficiální pořadatel akce, který je k tomu pověřen zastřešující světovou, evropskou nebo českou organizací. Zároveň musí splňovat podmínky programu, které budou zveřejněny na webu města. Novinkou je podmínka, že se na akcích může podávat občerstvení a pití pouze ve vratném omyvatelném nebo plastovém nádobí nebo v ekologickém obalu či kompostovatelném nádobí,“ doplnil Jaroslav Suchý.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...