Město s krajem založilo Spolek pro pořádání Grand Prix ČR

Brno, 15. října 2015 - Město Brno společně s Jihomoravským krajem a Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava založily Spolek pro Grand Prix České republiky. Smlouvu o vzniku Spolku podepsali 8. října primátor města Petr Vokřál, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a Zuzana Vojtová za Centrálu cestovního ruchu – Jižní Morava.

grand prix brno roman fisa

„Zahajujeme činnost Spolku, který by měl již od příštího roku a následně další léta garantovat zdárný průběh pořádání Velké ceny v Brně. Zejména by mělo být zajištěno financování Grand Prix z veřejných zdrojů,“ uvedl primátor Vokřál.

Spolek bude garantem organizace a finančního zajištění Velké ceny silničních motocyklů na Masarykově okruhu, a to nejenom pro příští rok, ale i pro další léta. Spolek bude spolupracovat především s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, městem Brnem a Jihomoravským krajem. Ministerstvo bude navíc na činnost Spolku dohlížet prostřednictvím tří členů, které jsou za něj nominováni do kontrolní komise. Spolek chce zároveň vykonávat vedlejší hospodářskou činnost s cílem získávání dalších finančních prostředků. Založení Spolku schválili zastupitelé města na svém letošním srpnovém zasedání.

Zdroj: MMB, foto: Roman Fiša


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...