Letní kino ve středu města přilákalo celkem 4500 diváků

Brno, 16. září 2019 – Pátý ročník letního kina Brno-střed se opět vydařil, a i když nepadl divácký rekord, radnice Brna-střed je s jeho fungováním na radničním nádvoří velmi spokojená. Letní kino letos navštívilo celkem na 4 500 diváků a bylo promítnuto 66 filmů. Zahajovací představení finského snímku Heavy Trip 28. června a závěrečný český film Happy End 30. srpna byly divákům přístupné zdarma. Dramaturgii a promítání filmů tradičně zajišťuje pro radnici Brno-střed Spolek Noční motýl.

Letni kino 2019 brno stred

V letním kině je jedním z nejdůležitějších dramaturgických prvků počasí a letošní chladnější polovina prázdnin s vyšším množstvím srážek se odrazila i na částečném poklesu návštěvnosti ve srovnání s loňským horkým a suchým létem, kdy kino navštívilo celkem téměř 6 000 diváků. V roce 2017 to bylo něco málo přes 4 000 návštěvníků, takže letošní sezonu i tak považují organizátoři za velmi vydařenou.

„Kulturní program má na radnici Brno-střed dveře vždy otevřené a letní kino na nádvoří je oprávněně naší chloubou. Díky spolku Noční motýl a jejich dramaturgickému plánu, který není zaměřený čistě komerčně, ale nabízí pestrou škálu dokumentů, severských a německých filmů a dalších filmových specialit, jsme v Brně hodně jedineční. Těším se na další sezónu, nejlepší letní kino ve středu 7 dní v týdnu bude i v roce 2020,“ řekl Vojtěch Mencl, starosta městské části Brno-střed.

Nejvyšší návštěvnost bývá ve chvíli, kdy se potká známější divácký hit a teplá letní noc, což se naplnilo při promítání snímku Bohemian Rhapsody. Na nádvoří radnice se dokázalo vměstnat téměř 300 diváků a atmosféra byla naprosto úžasná.

„Velkému diváckému zájmu se těšily i české filmy Teroristka a Ženy v běhu. Pozitivním překvapením byla velká návštěvnost ikonických německých snímků Good bye, Lenin! a Lola běží o život. Každopádně všechny letní večery na nádvoří radnice městské části Brno-střed byly krásné, ty, kdy nádvoří praskalo ve švech, stejně jako ty, kdy ve vytrvalém dešti sledovalo film pár nejvěrnějších diváků,“ zhodnotila letošní sezonu Monika Šimková ze spolku Noční motýl.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...