Špilberk obsadí výstava věnovaná počítačovým hrám

Brno, 20. listopadu 2017 - Kouzelný svět počítačových her – právě tak se jmenuje zajímavá výstava, která až do poloviny ledna potrvá na Špilberku. Počítačové hry jsou novodobým výtvarným fenoménem. Jejich vizuální stránku tvoří studovaní výtvarníci, i jejich „díla“ si zaslouží pozornost. Muzeum města Brna jako první z velkých českých institucí svého druhu představí tvorbu českých studií Amanita Design, Paperash a Hangonit, jejichž hry získaly několik cen v prestižní soutěži Česká hra roku.

pocitacova hra

Pro mladou generaci je existence pročítačovém světě naprostou samozřejmostí. Hry, které si dnes dětí hrají, jsou z velké části právě počítačové. Vizualita počítačových her zásadním způsobem ovlivňuje dětskou výtvarnou představivost. Vedle čistě účelově pojatých počítačových her v této oblasti působí autorské týmy, které vytvářejí hry nápaditě výtvarně řešené, kde kromě hry samé hraje důležitou roli originálně a řešená vizuální stránka. Na vzniku těchto her se mnohdy podílejí profesionální výtvarní umělci a uplatňují při nich obdobně postupy (náčrty, studie, prostorové modely…) jako při vzniku uměleckého díla.

Výstava interaktivně představí hotové počítačové hry, ale i dílčí fáze použité při jejich tvorbě, jako jsou náčrty, studie či prostorové modely. Návštěvníci budou moci shlédnout díla dobře známých a populárních tvůrců jako je Amanita Design, ale i menších týmů Paperash nebo Hangonit. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 22. listopadu od 17 hodin.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...