Elektroswingová legenda Caro Emerald vystoupí v Sono Centru

Brno, 20. října 2016 - Živelná a energická zpěvačka Caro Emerald, která je často korunována královnou elektroswingu, vystoupí již v pátek 21. října v brněnském Sono Centru. Její rafinovaná směs swingu a tanečního jazzu, potkávajících tango i latinu, ska, funk i hip hop, dokázala v rodném Holandsku položit na lopatky i Michaela Jacksona: Debutové album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor překonalo letitý rekord jeho Thrilleru a vydrželo na čele prodeje v Holandsku plných 27 týdnů.

Caro emerald m

Úspěch odstartoval velkou kariéru evropského formátu. Suverénní zpěv a sex appeal charismatické zpěvačky, hudba, která staví most mezi minulým stoletím a současností, elektronika, skvělí instrumentalisté a atmosféra filmů z 30. a 40. let či pařížských kabaretů, jsou zárukou mimořádného zážitku. Caro Emerald letos s úspěchem vystoupila na Colours of Ostrava a nyní ji mají možnost vidět a slyšet nejen elektroswingoví fandové na prvním plnohodnotném sólovém koncertě u nás.

Caro Emerald, občanským jménem Caroline Esmeralda van der Leeuw, se narodila 26. dubna 1981 v Amsterdamu. V roce 2005 dokončila studia jazzového zpěvu na amsterdamské konzervatoři, její šťastná chvíle však nastala až o dva roky později.  Holandští producenti David Schneurs a Jan Van Wieringen ji tehdy požádali o nazpívání demo nahrávky s jejich skladbou Bac It Up. Jedno uvedení skladby v lokální holandské TV vyvolalo explozi zájmua jednoduché video začalo vytáčet čítače na Youtube k nevídaným hodnotám.

První album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor trhalo v roce 2010 rekordy na domácí scéně a vystřelilo zpěvačku a její preducentsko-muzikantské kolegyrovnou do světa, platinový a zlatý titul sbíralo také v Polsku, Velké Británii, Německu, Rakousku a Švýcarsku. Zatímco debutový počin spojovala atmosféra filmů 40. let, druhé album The Shocking Miss Emerald z roku 2013 provází vůně, barvy a tóny stylotvorné Paříže minulého století. Řada skladeb interpretky a jejího týmu zaujala audiovizuální tvůrce, a tak se často objevují ve filmech, televizních pořadech i reklamách. V současné době pracují všichni na novém albu.

Vstupenky v ceně od 490 Kč jsou v předprodeji v recepci hotelu Sono Centrum, v prodejně Indies Brno a v prodejní síti GoOut.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...