Poslední srpnovou sobotní noc otevře čtveřice slavných vil

Brno, 17. srpna 2016 - Po loňském úspěchu se i letos zapojí slavné brněnské vily do Hradozámecké noci. Poslední srpnovou sobotu se tak návštěvníci mohou těšit na zajímavý program, který jim navíc umožní prohlédnout si interiér v neobvyklou dobu. Netradiční akci chystají vila Löw-Beer, vila Stiassni, vila Tugendhat a Jurkovičova vila. Program začíná od 18 hodin.

vila tugendhat

Vila Löw-Beer
Na sobotní noc připravila rodičovská vila Grety Tugendhat – Vila Löw-Beer v Brně zajímavý hudební program v přilehlé zahradě a komentované prohlídky v nové muzejní expozici. Na zahradě vily vystoupí brněnské jazzové legendy se sólisty Jaromírem Hniličkou, Helenou Blehárovou a Tiborem Lenským a gospelový sbor SKYEY GOSPEL. Během koncertu Hvězdy a hvězdičky nad Brnem zazní evergreeny minulého století, tradiční gospely i moderní skladby v gospelových úpravách. V čase před koncertem, ale také po něm se budou ve vile konat komentované prohlídky za zvýhodněnou cenu. Návštěvníky čeká na závěr večera překvapení.

Vila Stiassni
Návštěvníky, kteří se vydají do domu známého též jako „Vládní vila“, čeká téměř detektivní prohlídka po stopách jednoho z nejslavnějších hostů zakončená překvapením. Mimo to v zahradě vystoupí Monika Maláčová společně s klavírním virtuózem Martinem Jakubíčkem v pořadu „Nostalgické swingování“. Mezi koncerty se budou na lodžii promítat krátké filmy o historii vily. Celý areál bude slavnostně nasvícen. Komentované prohlídky je třeba v předstihu zarezervovat.

Vila Tugendhat
Světově proslulá vila si pro své hosty připravila program spojující poslech příjemných jazzových melodií a prohlídku jediné brněnské památky UNESCO. Podvečer zahájí vystoupení skupiny legendárního brněnského kytaristy Milana Kašuby, které rozezní zahradu vily slavnými evergreeny i latinsko-americkými rytmy. Zvláštním hostem bude zpěvačka Gabriela Kočí. Na hudební vystoupení navážou večerní prohlídky vily Tugendhat, které v technickém podlaží doplní projekce dokumentů režiséra Rudolfa Chudoby o historii i rekonstrukci objektu.

Jurkovičova vila
Na zahradě Jurkovičovy vily vystoupí od 19 hodin Cimbálová muzika Jožky Imricha. Cimbálovou muziku Jožky Imricha tvoří pětice výborných hudebníků, kteří se ve svém repertoáru neomezují pouze na folklor domácích či zahraničních regionů, ale v originálních úpravách cimbalisty Jiřího Gužíka zvládnou také populární jazzové, muzikálové a filmové melodie. Pro malé nebo i velké zájemce je připravena tvůrčí dílna. Součástí akce jsou komentované prohlídky.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...