Letošní ročník Letního kina Brno-střed a další doprovodné akce na nádvoří radnice

Brno-střed, 27. června 2016 - Po loňském úspěchu letního promítání na nádvoří radnice městské části Brno-střed se na Dominikánskou 2 opět vrací letní filmový program, tentokrát rozšířený o další kulturní akce, jako jsou koncerty, besedy a přednášky. Ve spolupráci spolku Noční motýl a městské části Brno-střed je na 67 letních večerů připraven opravdu bohatý program.

letni kino brno stred 1626

Letní kino zahájí provoz 29. června ve 20.00 hodin koncertem hudební formace Amaro Records. Jedná se o seskupení romských a neromských hudebníků hrající převážně romskou popovou hudbu na motivy tradičních romských písní, tradiční romské písně a jazz. Na hudební vystoupení naváže ve 21.30 hodin projekce kultovního snímku Stanleyho Kubricka Shining (Osvícení, 1980). Vstup na zahajovací večer je zdarma.

Poznávacím znamením letního kina pod vlajkou spolku Noční motýl je koncepční dramaturgie zaměřená na divácky hodnotné snímky světové i české kinematografie. Vybrané filmy jsou uspořádány do programových celků, které se navzájem doplňují tak, aby si z programové skladby kina mohli vybrat příznivci všech žánrů a stylů.

V letošním roce se diváci mohou těšit na šest programových cyklů:

• Klasika na velkém plátně
• Pondělní dokumenty
• Severský filmový klub
• Sommerkino
• Swingový večer s promítáním němého filmu
• České filmy s anglickými titulky / Czech films with English subtitles

Většina filmů je určena také pro jinak než česky mluvící diváky, budeme promítat filmy buďto v původním znění s českými titulky nebo české filmy s anglickými titulky. Radnice tak chce vyjít vstříc početné skupině obyvatel i návštěvníků města Brna z jiných zemí.

Kromě snímků zařazených do jednotlivých programových cyklů na diváky samozřejmě čeká celá řada dalších filmů. Již klasikou letního kina je projekce němého filmu s živým hudebním doprovodem. V úterý 16. srpna se mohou těšit na snímek Čarovné oči za doprovodu romské jazzové kapely The Harmonic Play.

Filmový program doplňuje pestrá nabídka dalších kulturních akcí:

13.7. - V rámci spolupráce s menšinami žijícími v Brně se odehraje výstava a přednáška věnovaná volyňským Čechům, na kterou naváže projekce dokumentárního filmu Jána Mančušky Volyňští.
18.7. - Na nádvoří radnice vystoupí Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská. V programu zazní vokální a instrumentální hudba Leoše Janáčka, Antonína Dvořáka a dalších skladatelů.

Páteční podvečery budou vyhrazeny vystoupením mladých brněnských kapel, které v červenci začínají v 19.30 a v srpnu v 19 hodin. Vstup na tato vystoupení je zdarma.

Filmové léto na nádvoří radnice městské části Brno-střed uzavře akce Otevřená radnice, která ve dnech 2. a 3. září divákům nabídne pestrý kulturní program završený vždy ve 21.00 hodin projekcí filmu. Vstup na všechny akce v rámci Otevřené radnice je zdarma.

Více informací na www.kinobude.cz


Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...