V aukci na záchranu studánek můžete vydražit zážitky, šperky či umění

Brno, 20. listopadu 2014 - V sobotu 22. listopadu v 17:30 hod. bude v Ernově sále na Radnické ulici v Brně zahájena již 12. benefiční aukce Nadace Veronica ve prospěch přírody. V aukčním katalogu je 104 položek. V aukci budou draženy grafiky, obrazy, autorské šperky, plastiky a fotografie.

aukce nadace veronica studanky

Kromě uměleckých děl můžou zájemci vydražit posezení u kávy s Jiřím Pavlicou, výlet do Dalešického pivovaru nebo noční pozorování raků v Hostětíně.

Mezi autory děl jsou zastoupeni například Olbram Zoubek, Vlastimil Zábranský, Blanka Šperková, Zdena Höhmová, Rostislav Pospíšil a řada dalších. Aukci bude moderovat Jan Hanák, dražbu bude řídit paní Hana Rybářová z aukční síně 1: Art Consulting. V elektronické podobě je možné katalog uměleckých děl, šperků a zážitků shlédnout zde.

Studánky jsou nedílnou součástí historie a paměti krajiny a tvoří v ní významný prvek. Již odpradávna naši předkové využívali studánky jako zdroj vody. Věděli, že v krajině bez vody není život. Proto prameny čistili, upravovali jako studánky, mnohé z nich považovali za posvátné. Moderní technologie většinou oddělila člověka od nutnosti studánky využívat, ale dodnes mnoho z nich poslouží nejen člověku, ale i živé přírodě a kráse krajiny.

Tradice benefiční aukce Nadace Veronica vznikla v roce 2003 jako spontánní snaha získat peníze na záchranu a výkup stoletého jedlobukového pralesa na Valašsku. Díky aukci se tak podařilo tento vzácný les před vykácením zachránit. V dalších letech se podařilo například vykoupením pozemků scelit rezervace Javorůvky Dobšená, vykoupit cca 15 ha květnatých mokřadních luk na Vysočině a v Černovickém hájku v Brně pro jejich lepší ochranu. Výtěžek loňské aukce byl věnován na výkup pozemků v unikátní přírodní lokalitě Hády na okraji Brna a další šetrné zpřístupňování tohoto přírodovědně cenného území veřejnosti.

Zdroj a foto: Nadace Veronica


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...