V Mikulově se uskuteční festival nepopulární hudby

Brno/Mikulov, 21. sprna 2014 - Již pošestnácté se bude v Mikulově o prázdninách konat festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov. Jako již tradičně v amfiteátru, a to v pátek 22. a v sobotu 23. srpna. Festival je především o hudbě, ale zpestří ho i doprovodné akce na zajímavých místech Mikulova, včetně koncertu v Dietrichsteinské hrobce.

fanousci-publikum-koncert

„Věříme, že navážeme na vše dobré, co se nám podařilo vybudovat v předchozích ročnících a že náročné publikum ocení náš hudební výběr. Stále se snažíme především o to, být příjemným festivalem v krásném místě malebného vinařského kraje, který spojuje hudbu různých národností a uspokojí i ty, kteří svou alternativu nehledají jen ve večerních programech komerčních televizních stanic. Naše motto je žádná pop-music, žádný mainstream, žádné kolotoče. Jen hudba, za kterou stojí za to přijet,“ vysvětluje zakladatel festivalu Romek Hanzlík.

Letošní ročník festivalu je symbolicky věnován nedávno zemřelému Filipu Topolovi a Lou Reedovi. „Většina hudebních skupin připravuje i vlastní interpretaci jedné písně od Psích vojáků, případně od Lou Reeda. Právě Filip Topol je s mikulovským festivalem osobně spjat, často a rád zde vystupoval a nezapomenutelné byly jeho varhanní koncerty,“ doplnil Romek Hanzlík.

Letošní festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov nebude jen o hlavní scéně v amfiteátru, kde vystoupí legenda legend THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE, skupiny Už jsme doma, Zuby nehty, ECHT!, Znouzecnost, přijede i Iva Bittová, slovenský objev, kapela Korben Dallas či ukrajinské uskupení Zapaska a mnoho dalších. Program je letos rozšířen o další scénu, umístěnou ve stanu výjezdní kavárny „Už jsme doma“. „Ta se do Mikulova přemístí z pražských Dejvic a uvede ve svém stanu dvoudenní přehlídku věnovanou výhradně vydavatelství „Polí pět“, které neochvějně vyorává na poli nekomerční hudby statečně výraznou brázdu novým tvářím nepopulární hudby,“ doplnil Romek Hanzlík.

Vstupenky na festival Eurotrialog Mikulov jsou v předprodeji v TIC Mikulov za 430 Kč, na místě pak za 550 Kč. Děti do patnácti let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma. Více informací na eurotrialog.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...