Magický realismus v GALERII PEKAŘSKÁ

Brno, 22. července 2014 - Letní měsíce v GALERII PEKAŘSKÁ budou patřit kombinované výstavě obrazů Dany a Zuzany Polákových a keramických plastik Jiřího Vyhnálka.

galerie pekarska

Dana Poláková i její dcera Zuzana se věnují především malbě. V tvorbě Zuzany převažují přírodní motivy, mezi nimiž má své výhradní postavení strom, Dana ztvárňuje motivy pohádkové a věnuje se i drobné ilustraci. Obě dámy své obrazy dotváří pomocí ručních výšivek, skla, bižuterie a perel. Dana už jako malé děvče škrábala z kamenů slídu, aby ji pak lepila na své obrázky a Zuzana si oblibu v práci s perlami a výšivkami přinesla z obdivu k oděvnímu návrhářství. Použití těchto prvků v obrazech jim dodává ženskosti, jemnosti a magické rafinovanosti.

galerie pekarska brno vystava leto

Keramika Jiřího Vyhnálka, která bude součástí výstavy, je inspirovaná  především starověkými kulturami, glazovaná ostrými barvami, které dokáží prozářit své okolí a upoutat pozornost návštěvníků jeho vlastního ateliéru, ale i četných výstav, kterými prošly.
Díla Zuzany a Dany Polákových, stejně jako Jiřího Vyhnálka jsou zastoupeny v mnoha soukromých sbírkách po celém světě.

Nenechte si ujít brněnskou výstavu v GALERII PEKAŘSKÁ, která se bude konat od 16. 7. do 29. 8. 2014.

GALERIE PEKAŘSKÁ
Pekařská 52
602 00 Brno
www.galeriepekarska.cz
Tel.: +420 721 562 527


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...