Knižní novinky z Nakladatelství HOST

Brno, 2. dubna 2014 - Ať už sháníte novou knížku pro vlastní chvíle pohody, nebo hledáte tip na vhodný dárek, může vám být užitečný následující malý přehled knižních novinek nakladatelství HOST.

ctenarka250

Deset zenDeset žen

Marcela Serranová

Devět žen, každá úplně jiná. Nikdy předtím se neviděly, ale přesto si svěřují své příběhy. Nataša, jejich terapeutka, se je rozhodla sezvat dohromady, protože věří, že rány se mohou začít hojit jen tehdy, když se prolomí ledy mlčení.

336 s., váz., 299 Kč

AchileovaAchilleova píseň

Madeline Millerová

Toto dojemné a originální ztvárnění trojské války je především příběhem velké vášnivé lásky mezi Achilleem a Patroklem, ale i soupeření mezi bohy a lidmi. Kniha se stala bestsellerem New York Times a překládá se do více než dvaceti jazyků.

368 s., váz., 339 Kč

Rybi krevRybí krev

Jiří Hájíček

Poutavý lidský příběh tří kamarádek z malé vesnice, které osud rozprášil do světa, příběh, v němž se silně ozývá touha po rodinné soudržnosti, a také příběh o síle lásky a odpuštění. Druhé, brožované vydání románu, který získal ocenění Magnesia Litera Kniha roku 2013.

358 s., brož., 229 Kč

Knihy a jejich lideKnihy a jejich lidé

Jiří Trávníček (ed.)

Soubor třiatřiceti čtenářských životopisů lidí, kteří se sice nenacházejí v centru mediální pozornosti, ale o to více se podílejí na utváření knižní kultury v naší zemi. Kniha přináší osobité vzpomínky a zajímavé osudy, nejen čtenářské, ale také profesní… ba i osobní.

536 s., brož., 349 Kč

Vitez i porazenyVítěz i poražený. Prozaik Ladislav Fuks

Erik Gilk

Čtvrtý svazek edice Tváře české literatury je ucelenou monografií pojednávající o Fuksově složitém a nejednoznačně hodnoceném prozaickém díle. Snaží se abstrahovat od psychologického či biografického čtení Fuksova díla, pasáže o prozaikových životních peripetiích jsou tedy odděleny od výkladových kapitol.

312 s., brož., 299 Kč

DiletantismusDiletantismus a umění života - Od Montaigne k Bourgetovi

Jan Staněk

Kniha na pomezí literární historie, dějin filozofie a estetiky je pohledem na vývoj ideálů kultivace člověka od renesance po konec devatenáctého století — věnuje se hlavně jejich promýšlení ve Francii, s odbočkami k britským autorům. Další svazek edice Studium.

220 s., brož., 239 Kč

RomoveChudáci Romové, zlí Cikáni

Norbert Mappes-Niediek

Máme Romy litovat, nebo se před nimi mít na pozoru? Jak je to s jejich ochotou začlenit se do společnosti? Potřebujeme „dekádu romské inkluze“, nebo je to ztráta peněz? A kdo vlastně jsou ti Romové? Kniha podrobně analyzuje životní poměry východoevropských Romů.

300 s., brož., 289 Kč

 

PiratstviPirátství

Adrian Johns

Boje o duševní vlastnictví od Gutenberga po Gatese. Je stahování z internetu legální? Jak stará jsou autorská práva? Autor ukazuje, že pirátství má mnohem delší a bohatší historii, než jsme si mysleli. Jeho kniha překypuje detaily a širšími souvislostmi, které přispívají k současným debatám na téma volného přístupu k informacím a jejich užívání.

640 s., brož., 389 Kč

 

BasneBásně III

Vítězslav Nezval

Třetí svazek uzavírá soubor, jímž edice Česká knižnice představuje podstatné básnické knihy Vítězslava Nezvala, jednoho z mála velkých českých básníků, který se dosud nedočkal kritického vydání. Zahrnuje tvorbu postsurrealistickou a období po roce 1945, kdy se Nezval stal autorem protežovaným komunistickým režimem.

556 s., váz., 349 Kč

Nakladatelství HOST


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...