Veletrh práce JobChallenge spojí studenty, absolventy a 120 firem

Brno, 14. listopadu 2018 – Největší brněnské vysoké školy se spojily a již 12. rokem pořádají Veletrh pracovních příležitostí pro studenty a absolventy VŠ JobChallenge. Ten se uskuteční 21. listopadu od 9:00 na brněnském výstavišti. Více než 120 českých a mezinárodních společností nabídne studentům trainee programy, stáže, zkrácené i plné úvazky v 15 různých oborech.

veletrh jobchallenge

Nebude to jen o hledání práce, ale také ozážitcích. Připravené jsou TALK shows se zaměstnavateli, konzultace životopisů, veletržní soutěž o skvělé ceny i pohovory nanečisto. Vstup je zdarma.

Studenti vysokých škol mají díky současné situaci na trhu práce jedinečnou příležitost vybírat si, pro koho by chtěli pracovat. Zaměstnavatelé proto na svých stáncích nechtějí jen sbírat životopisy, ale ukázat to nejlepší – moderní technologie ivlastní kanceláře díky virtuální realitě.„Studenti se nejvíce zajímají o pracovní příležitosti v ekonomice a podnikových financích, obchodu nebo marketingu – tyto oblasti loni přilákaly 32,7 % návštěvníků. Atraktivní jsou také technické pozice (21,6 % zájemců), zejména ve strojírenství, technice a IT,“ prozradila Veronika Čechová, koordinátorka akce.

Během celého dne budou probíhat TALKshows s 12 společnostmi, které se představí během 25 minut. Každou firmu bude reprezentovat personalista i absolvent VŠ, který do společnosti nastoupil. Moderátor se postupně zeptá, jak probíhá zaškolování, jaké dovednosti jsou zásadní, proč absolvent zvolil právě danou firmu i jak vypadá běžný pracovní den. Vystoupí společnosti jako Komerční banka, a.s., Kiwi.com, Deloitte Česká republika a další.„Veletrh je především o osobním setkání a zážitcích, nahlédnutí do firemních kultur, jejich porovnání a získání nových kontaktů,“ doplnila Čechová.

Na hledání práce nebo seznámení s firmami se návštěvníci dobře připraví díky Poradenskému HUBu. Přímo na ploše se tak budou konzultovat životopisy nebo provádět pohovory nanečisto. Na veletrhu se dá strávit celý den – k odpočinku budou připraveny chill-out zóny, zajištěné je občerstvení i pojízdná kavárna.„Studenti během pár hodin zjistí, jaké pozice v oboru mohou získat, udělají si přehled o benefitech, nástupní mzdě i průběhu výběrového řízení. Díky osobnímu kontaktu nebudou pro firmy anonymními kandidáty a třeba získají konkrétní nabídku,“ uvedla Anna Czaschová, koordinátorka vystavovatelů.

O tom, že se studenti nespokojí pouze s inzeráty na internetu, svědčí i stále rostoucí návštěvnost, která v loňském roce přesáhla 2 500 účastníků. Více než 73 % přichází, aby si našlo práci nebo stáž. Lepší přehled o trhu práce chce získat až 63 % návštěvníků. „Minulý rok jsem se šla na veletrh jen nezávazně podívat, ale letos mám v plánu oslovit konkrétní firmy a zeptat se jich na výběrová řízení. Brzo budu končit studium, tak se mi to bude hodit,“ říká Hana Cukrová, studentka Masarykovy univerzity. Návštěvníci přijíždějí z různých koutů České republiky a to i proto, že na veletrhu vystavují mezinárodní firmy s pobočkami po celé republice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...