Společnost ABB představila rodinu robotů SCARA

Brno, 14. ledna 2016 - Rodina robotů typu SCARA, nesoucí označení IRB 910SC, přichází na trh. SCARA je nejnovější přírůstek do rodiny malých robotů od ABB, má nosnost až 6 kg a dodává se ve třech konfiguracích. Všechny typy mají modulární konstrukci s různými délkami ramene a s dosahem 450 mm, 550 mm a 650 mm.

irb-910sc-scara-family brno

„Při konstrukci robota IRB 910SC jsme kladli důraz na vysokou rychlost a přesnost,“ uvedl Phil Crowther, produktový manažer ABB pro malé roboty. „Naše roboty jsou sice rozměrově malé, vyznačují se však stejnými výkonovými charakteristikami a promyšlenou konstrukcí jako jiné manipulátory z rodiny malých robotů od ABB, například pokročilým řízením trajektorie a vysokou přesností při malé zástavbové ploše.“

Robot si poradí i s manipulací s léky
Rodina robotů ABB typu SCARA je určená pro řadu všeobecných aplikací, které vyžadují rychlé pohyby pro dosažení krátkých cyklových časů, například při paletizaci, manipulaci díly, zakládání a montáži. Řada robotů SCARA je ideální pro zákazníky, kteří vyžadují krátký čas cyklu, vysokou přesnost a vysokou spolehlivost při montážích malých součástí. Roboty jsou rovněž vhodné například pro automatizaci laboratoří a manipulaci s léčivy.

„Variabilní dosah 450 mm, 550 mm a 650 mm nabízí zákazníkům možnost vybrat si nejvhodnější rozměrovou variantu pro daný úkol,“ dodává Phil Crowther. Každá varianta robotu SCARA má stupeň krytí IP54 pro optimální ochranu proti prachu a kapalinám. Robot umožňuje instalaci například i na desku pracovního stolu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...