Neziskovky se mohou hlásit o místa zdarma na adventních trzích

Brno, 21. října 2018 – Městská část Brno-střed, organizátor Adventu na Zelňáku a Moraváku, letos opět nabízí neziskovým organizacím možnost prodeje vlastních výrobků a prezentaci své činnosti.

adventni trhy brno neziskovky

Dva prodejní stánky na Zelném trhu a tři na Moravském náměstí budou již tradičně sloužit dobré věci, mohou je pro svou propagaci využít neziskové organizace, jejichž posláním je převážně humanitární pomoc, sociální a zdravotní péče, ochrana zvířat a podobné aktivity. Organizace nebudou platit nájem ani další poplatky za použití stánku, uhradí pouze případnou spotřebovanou elektrickou energii. Prodejní místa budou rozdělena na určitá časová období tak, aby se vystřídalo co nejvíce neziskových organizací, které projeví zájem.

V minulých letech se v předvánočním období na Zelném trhu i na Moravském náměstí úspěšně prezentovala například Liga vozíčkářů s ručně vyráběnými předměty hendikepovaných klientů, Nadační fond Modrý hroch prodával drobné dárkové předměty s motivem hrocha, Hospic sv. Alžběty představil ručně vyráběná mýdla a dárkové předměty, Nadační fond Emil lákal na vánoční dobroty a výrobky chráněné dílny, útulek Tibet nabídl pamlsky pro psy a dárkové předměty se zvířecí tématikou. Dále se na adventních trzích představili například Brontosaurus, Rezekvítek, Společně, o.p.s., Tripitaka, Dejte nám šanci – hospic pro staré, týrané a hendikepované pejsky a další. Během adventních dnů se loni na obou prostranstvích představilo kolem třiceti neziskových organizací, výtěžek z prodeje putoval na jejich další činnost a rozvoj.

O přidělení prodejního místa mohou neziskové organizace žádat až do 2. listopadu do 15.00 hodin prostřednictvím Žádosti o poskytnutí prodejního místa. Žádosti přijímá a zpracovává Kulturní a vzdělávací středisko „U Tří kohoutů“, příspěvková organizace městské části Brno-střed. Přihláška a další informace jsou k dispozici na webech kaveeska.cz a brno-stred.cz.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 ELI 2018-10-22 07:17
Není to moc?
myslím, že neziskovkám by stačil jeden stánek.
Nejlépe někde v Komárově
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...