Vědecký park VIDA! za dva roky navštívilo téměř půl milionu lidí

Brno, 8. prosince 2016 - 460 tisíc návštěvníků, 2700 programů pro školy, 2500 představení se zábavnými pokusy, 140 externích akcí, 130 programů pro rodiny, 26 příměstských táborů, 21 nových exponátů, 13 večerních party mezi exponáty, 9 dočasných výstav, nespočet hodin vylepšování interaktivních exponátů – to jsou dva roky fungování zábavního vědeckého parku VIDA!

vida ledoleto predstaveni

„Naše science centrum se stalo důležitou součástí života v regionu. Jsme nejnavštěvovanější institucí zaměřenou na vzdělávání v celém kraji. Návštěvníci – jednotlivci, rodiny i školy, jsou u nás spokojení a rádi se k nám vracejí. Potvrdilo se, že zbudování našeho centra bylo strategickým rozhodnutím,“ říká Lukáš Richter, ředitel příspěvkové organizace, která VIDA! provozuje.

Cyklón, lavina, lednička na lidský pohon, balónková pumpa nebo kuličková dráha – to jsou ukázky z devatenácti exponátů, které díky účelové dotaci Jihomoravského kraje do VIDA! přibyly na jaře letošního roku. Celkem je tedy aktuálně v expozici přes 170 exponátů, se kterými si mohou návštěvníci hrát a objevovat tak svět kolem nás.

„I v příštím roce bychom rádi návštěvníkům přinesli něco nového. Kromě obměny programů pro školy a akcí pro rodiny to budou nové dočasné výstavy a především plánovaná venkovní expozice. Chystáme také nákup licence nového 3D filmu. Po úspěšných Pidiobrech bychom měli uvádět film Divoká Afrika,“ dodává Richter.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...