Brno zahajuje opravu ulic Minská, Horova a Bráfova

Brno, 7. dubna 2015 - Několikaměsíční zdržení zahájení opravy ulic Minská, Horova a Bráfova, které způsobila třetí osoba podnětem na přezkoumání zadávací dokumentace veřejné zakázky na Úřadě pro ochranu hospodářské soutěže, je u konce. „Několik stížností a námitek ÚHOS na konci ledna definitivně odmítl, a tak dlouho očekávaná a tolik potřebná rekonstrukce komunikací, vodovodů a kanalizace může odstartovat,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

ulice rekonstrukce krystof turek

Brněnští radní schválili na začátku března smlouvu o dílo na opravu výše uvedených ulic, rekonstrukce bude trvat jeden rok a vyžádá si investici ve výši přes 220 milionů korun z městského rozpočtu.

„Půjde o celkovou rekonstrukci komunikací včetně kanalizace, vodovodu a povrchové úpravy. Celá stavba se bude realizovat jako jedna veřejná zakázka, aby byla zajištěna plynulost a rychlé provedení všech prací a tím se snížily nepříznivé vlivy na obyvatelstvo během stavby,“ podotknul Žára. Odbor dopravy Magistrátu města Brna nyní připravuje v této chvíli objízdné trasy. Snahou města je, aby stavba probíhala co možná s nejmenším zatížením pro zdejší obyvatele.

Zdroj: MMB, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...