Rozsáhlý dopravní průzkum zjistí, jak cestujeme do Brna a v Brně

Brno, 10. března 2015 - Společnost Brněnské komunikace zajišťuje pro město Brno jedinečný a rozsáhlý průzkum o dopravním chování cestujících na území jihomoravské metropole. Během anonymního průzkumu, který bude probíhat v prvních dvou březnových týdnech, osloví tazatelé 4 200 respondentů.

dopravni pruzkum brno

„Na jedenácti přestupních uzlech budou oslovováni cestující, kteří přijíždějí regionálními spoji železniční a autobusové dopravy, se žádostí o vyplnění krátkého dotazníku. Tazatele bude zajímat, odkud cestující přijeli, kam se budou dále dopravovat, jaký zvolí dopravní prostředek, kde a jak často musí přestupovat nebo například jak často obvykle cestují do Brna,“ uvedla mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Cílem celé akce je zjištění dopravního chování cestujících z regionu, tedy přehled důležitých cílových oblastí na území města Brna, preference volby veřejných dopravních prostředků, přestupovost nebo také četnost cest.

Získané informace poskytnou podrobnou analýzu volby městské hromadné dopravy – ať už jsou to tramvaje, trolejbusy či autobusy - pro cesty ze zdrojů do cílů na území města Brna a okolí. Poslouží také jako významný podklad pro dopravní plánování a v neposlední řadě budou velkým přínosem pro tvorbu dopravních modelů města Brna.

(red), foto: Brněnské komunikace


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...