Na Besední začíná stavba podzemních garáží

Brno, 3. února 2015 - V centru Brna, mezi ulicemi Veselá, Besední a Hotelem International, bude zahájena výstavba nových podzemních garáží v prostoru stávajícího parkoviště se závorovým systémem na ulici Besední. Jde o tzv. první etapu Janáčkova kulturního centra. Stavba bude zahájena slavnostním poklepem základního kamene 9. února 2015.

garaze besedni brno vizualizace

„Před započetím hlavních stavebních prací budou na části parkoviště provedeny demoliční práce ve vnitrobloku činžovních domů a bude prováděn hydrogeologický průzkum přímo v místě stavby. Po ukončení průzkumu v červnu letošního roku bude parkoviště zcela uzavřeno pro výstavbu podzemního parkovacího domu,“ uvedla mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Od 7. února do ukončení hydrogeologického průzkumu bude stávající parkoviště otevřeno v omezené kapacitě cca 75 parkovacích míst. Předpokládá se, že tento průzkum bude probíhat do konce června 2015. Následně po dobu výstavby parkovacího domu bude parkoviště uzavřeno úplně.

garaze brno janackovo kulturni centrum ulice besedni

Stejně tak bude mít stavba parkovacího domu vliv i na okolní dopravu, zejména na změnu organizace dopravy v ulici Besední, Solniční a Veselé. O změnách v dopravní situaci bude veřejnost s předstihem informována.

Parkovací objekt za čtvrt miliardy korun bude mít tři podzemní a jedno přízemní podlaží. Podzemní podlaží budou sloužit jako podzemní garáže s kapacitou 191 parkovacích stání pro veřejnost. Investorem stavby je společnost Brněnské komunikace a.s.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...